Yunusemre ilçesinin bağlı Manisa İzmir yolu Sabuncu beli mevkisinde bulunan Karakoca mahallesinin bir bölümü olan Sarıkaya Mahallesinde yağmurlardan dolayı doğa felaketi yaşandı.
Çarşamba günü saat 15.00 sıralarında aniden kaymaya başlayan dağ yamacındaki yolun bozulmasına ve Çocuk oyun parkı olmak üzere yaklaşık 5 metre çöktü, mahalleye giden yollar kapandı.
Büyükşehir Belediyesi kayma yapan ve yolun kaymasına neden olan toprağı alarak yolu açık tutmaya çalışırken yapılan çalışmalar sürdüğü sürece dağda sürekli aşağı doğru kayıyor.
Yağmurlardan dolayı alt zeminde hareketlenmeden dolayı bir anda dağın kayması başladı, yaklaşık 3 saat içerisinde Sarıkaya mahallesine giden yolda çatlaklar oluştu ardından adeta yer yerinden oynadı.
Yol kenarında bulunan çocuk oyun parkı dahil olmak üzere 5 metre kayarak heyelanla birlikte tahrip oldu.
Sarıkaya mahallesinde meydana gelen dağdaki kayma ve  hareketlenme nedeniyle mahalleye giden yollar tonlarca toprak altında kaldı.
Sarıkaya mahallesindeki toprak kaymasından dolayı yol kapanınca Büyükşehir Fen işleri ekipleri yoldaki kapanan bölgeden toprağı taşıyarak yolu açık tutmaya çalıştı.
AFAD ve Jandarma ekipleri olay yerine geldiler. Jandarma ekipleri olası duruma karşı güvenlik önlemi alırken, Afad ekipleri de yaşanan doğa olayı ile ilgili inceleme ve araştırmalarını sürdürdüler.

Editör: TE Bilişim