Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA), 2015 yılı ikinci dönem teknik destek programı başvuru sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre Manisa’nın Gördes ilçesinden 3 faaliyet başvurusu, başarılı kabul edildi.

Teknik destek için Gördes Kaymakamlığı İlçe Proje Ofisi tarafından hazırlanarak ZEKA’ya sunulan 4 başarılı müracaatın 3’ü asil, 1’i yedek listede yer alıyor. Teknik destek başvurularında Gördes Kaymakamlığı koordinesinde Gördes Belediyesi ve Gördes Ticaret Sanayi Odası ile işbirliği yapıldı. "Kurum Kültürü ve Kurum İçi Etkili İletişim", "Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi", "Proje Yazma ve Yürütme Eğitimi" gibi üç konu, teknik destek programı açısından başarılı bulundu. Teknik destek alınacak konular, Gördes’in ilerleyen yıllarda geleceğine olumlu katkılarda bulunacak önemli eğitimler olduğu belirtildi. Gördes Kaymakamlığı öncülüğünde ilçe proje ofisinin hazırladığı 3 proje, birçok projeyi geride bırakarak, 38 projenin içerisine girmeyi başardı. “Stratejik Plan Hazırlama”, “Kurumsallaşma” ve “Proje Yazma ve Yürütme” konularında farklı kurumlara uzmanlar eşliğinde eğitimlerin verilmesini kapsayan projelerin 1 ay içerisinde tamamlanacağı bildirildi. Bütçeleri 30 bin TL’yi bulan projelerin tamamı Zafer Kalkınma Ajansı’ndan hibe alınarak gerçekleştirilecek. Gördes Kaymakamı Hakan Bilgin, teknik destek programından başarıyla dönen projeler için ilçe proje ofisine teşekkür ederken, eğitim faaliyetleri ve danışmanlıkların Gördes’e büyük katkı sağlayacağını belirterek, ’hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

Zafer Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, TR33 Bölgesini oluşturan Manisa, Kütahya, Uşak ve Afyon illerinden toplam 109 projenin başvuruda bulunduğunu bunlardan 38 projenin başarılı kabul edildiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim