Manisa’nın Gördes ilçesinde 4 kurum tarafından ortaklaşa hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan ’Yaşam Boyu Kültür Sanat’ projesi için müteahhit firma ve proje sahipleriyle ihale sözleşmesi imzalandı.

İmza törenine Gördes Kaymakamı T. Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gördes Milli Eğitim Müdürü İ. Çoşkun Çelik, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülcan, yetkililer ve müteahhit firma yetkilileri katıldı.


Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediyesi, Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gördes Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmalarıyla hazırlanan Gördes Belediyesi’ne ait Kültür Sarayı’nın üstüne yapılması planlanan Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazanan ’Yaşam Boyu Kültür Sanat’ adlı proje için müteahhit firmayla ihale sözleşmesi imzalandı.

GÖRDES İÇİN HAYIRLI OLSUN

Projenin hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Gördes Kaymakamı Hakan Bilgin, "Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazandığımız ’Yaşam Boyu Kültür Sanat’ projesi için müteahhit firmayla sözleşmemizi imzalıyoruz. Bu projeyle her türlü sosyal ve kültürel etkinliğin gerçekleşeceği çok amaçlı salon ve sanat odalarıyla ilçemizin büyük bir eksiği kapatılacak. Projemizin onaylanmasında emeği geçen proje ekibimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Zafer Kalkınma Ajansı’ndan daha önceki yıllarda da ilçemize çeşitli projeler kazandırdık. En güzel örneğini Engelsiz Engelliler Yaşam Parkımız oluşturuyor. Umarım bu projemizi de zamanında bitirerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunar, ilçemizin kültür ve sanat faaliyetlerine katkı sağlarız. Projemiz şimdiden Gördes’imiz için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

ÖRNEK PROJE

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ise, "Böyle bir proje gündeme geldiğinde belediye olarak Kültür Sarayımızın üst kısmını hiç düşünmeden proje için hibe ettik. Gördes’imiz için yapılan her çalışmaya biz destek olduk, olmaya devam ediyoruz. Yaşam Boyu Kültür Sanat projemiz Gördes için de ilkleri içinde barındırıyor. Örneğin çatı aksamında düşünülen elektrik üretimiyle güneş enerjisinden elektrik üretilmesi planlanıyor. Umuyoruz ki bu projemiz bundan sonraki çalışmalarımız içinde örnek teşkil edecektir. Projemizin ilçemizin kültür sanat anlamında eksiklerini gidermesini umuyoruz. Emeği geçen katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.


İmza törenin ardından müteahhit firma yetkilileri, "Daha önceki yaptığımız işlerimiz ve referanslarımız arasında buna benzer projelerimiz bulunuyor. Yaşam Boyu kültür Sanat Projesi’de hazırlanışı bakımından kendine has bir proje. Firmamız olarak bu tarz projelerde çalışmaktan gurur duyuyoruz. Ekibimize güveniyoruz. İnşallah bu projemizi zamanında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." diye konuştu.

YAŞAM BOYU KÜLTÜR SANAT PROJESİ

Toplam maliyeti 629 bin 938 TL olan projenin 471 bin 439 TL’si Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak verilecek. ’Yaşam Boyu Kültür Sanat’ adlı proje ile Gördes Kültür Merkezinin üstü açık olan katının restore edilip çok amaçlı salon ve sanat odalarının kurulması amaçlanıyor. Çok amaçlı salon sayesinde ilçede büyük organizasyonlar yapılabilecek. Kültür ve sanat odalarıyla gençlerin ve vatandaşların kültür saat faaliyetlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri de sağlanmış olacak. Diğer yandan projenin en önemli özelliği olan kendi elektriğini kendisi üretebilecek olan bir çatı aksamı kurulacak. Bu sayede güneş enerjisinden elektrik üretebilecek olan çatı elektrik maliyetini neredeyse sıfıra indirecek. Yaşam Boyu Kültür Sanat Projesinin bu özelliğiyle yenilenebilir enerji anlamında daha sonraki projelere de büyük bir örnek olması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim