Gördes'in iki önemli maden işletmesi olan Gördes Zeolite ve Meta Maden tesislerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Vali Bektaş, daha sonra Gördes Belediyesi ve Huzur Evi ziyaretlerinde bulundu.
Vali Bektaş'ı Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Garnizon Komutanı Selim Kasacı ve Belediye Başkanı Muhammet Akyol karşıladı. Vali Bektaş'a Akhisar Kaymakamı Kaan Peker de eşlik etti.
İlk olarak Kalemoğlu'ndaki Nikel tesislerine giden Vali Bektaş’ı Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu karşıladı. Vali Bektaş, yetkililerin hazırladığı sunumu izleyerek madenin kullanım alanları ve üretimi konusunda yetkililere sık sık sorular yöneltti. Vali Bektaş daha sonra, Gördes Belediyesini ziyaret etti. Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Bektaş'a Gördes Ayvası ve Halısı hediye etti.
Vali Bektaş’ın Gördes Belediyesi'nden sonraki durağı, Demirci yolu üzerindeki Gördes Zeolite işletmesi oldu. Yetkililer, Vali Bektaş'a geniş kapsamlı bir sunum yaparak madenin kullanım alanları ve tesis hakkında bilgi verdi. Daha sonra Şehir Stadı ve Huzur Evi'ni ziyaret eden Vali Bektaş Gördes'ten ayrıldı.

Editör: TE Bilişim