Halk oyunları ile başlayan program, bağlama öğrenen öğrencilerin müzik gösterisiyle devam etti. Bölgede bulunan geniş alanda, her kesimden insanın uçurtma uçurtması renkli görüntüler oluşturdu. Uçurtma yarışmasına katılan 152 uçurtma arasından en güzel ilk üçe giren uçurtmaya ve orijinal kategorisinde bir uçurtmaya ödül verildi.
Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu, birinci Ali Temel, ikinci Emin Karakuş, üçüncü Yılmaz Demir olurken en orijinal uçurtma ise Abdullah Emre’nin uçurtması seçildi. Dereceye giren yarışmacılara tablet, bisiklet, elektrik süpürgesi gibi çeşitli hediyeler sunuldu.

BU YIL 12’NCİSİ DÜZENLENDİ
Kıran Mahallesi Muhtarı Emin Altıntaş yaptığı açıklamada, “Her yıl yaptığımız uçurtma şenliğinin bu yıl 12.sini gerçekleştirdik. Bu vesileyle çok güzel kaynaşmaya vesile oluyoruz. Mahallemizin kültürünü de insanlara tanıtmış oluyoruz. 7’den 70’e çok sayıda katılım oluyor. Uçurtma, çocukluğumuzun vazgeçilmez güzelliğidir. İsteyen kendisi uçurtma yaparak yarışmamıza katılıyor. Dileyen de burada satılan uçurtmalardan alarak çocuklarını mutlu ediyor.” dedi.
Editör: TE Bilişim