Ziyaret esnasında Özdağ’a Gördes İlçe Kaymakamı Turgay Hakan, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İl Genel Meclisi Başkanı ve Yunus Emre Belediye Başkan Aday Adayı Hayrullah Solmaz, AK Parti Gördes İlçe Başkanı Süleyman Doruk, Gördes Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Berent Gürkan, Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Ahmet Esen ve parti yöneticileri eşlik etti.

Yeni yapılan Gördes Devlet Hastanesinin 35 yatak kapasiteli olduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ; “’Allah hastaneye de düşürmesin. Yokluğunu da göstermesin’ şeklinde bir atasözümüz var. Ama yaşamlar devam ettikçe hastalıklarımız ve kazalarımız olabiliyor. Hastalık insanlar için. Önemli olan hastalandığımız zaman insan gibi muamele görebilmek” dedi.

Türkiye’nin AK Parti iktidarlarıyla birlikte son 11 yıldır devrim yaşadığını kaydeden Özdağ; “Türkiye eğitim,ulaşım,iletişim, sağlık, sanayi, savunma, sanayi ve bir çok alanda  büyük reformlar gerçekleştirdi. Bugün bunlardan bir tanesini Gördes’te yeni yapılan Devlet Hastanesinde gözlemliyoruz. 5 Milyon TL’ye mal olan bir hastane’nin Gördes’e çok önemli bir katkı sunacağına inanıyorum. Gördes Belediye Başkanlığımızda Hastanenin yapım aşamasında yol ve çevre düzenlemesi için 500 Bin TL destek sundu. Yine Manisa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan arkadaşımız Ali Bankoğlu ameliyatlarda kullanılmak üzere cihaz desteğinde bulundu. Belediye Başkanımız Muhammet Akyol’a, Ali Bankoğlu’na ve zaman içerisinde desteklerini sunan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hastane kapılarında sıra bekleyenlerin, hastane odalarında senet imzalayanların olduğu bir ortamdan 11 yıl içerisinde büyük başarılara imza atmış olan bir Sağlık Bakanlığı ve ona bağlı olan kurumlar var” şeklinde konuştu.

Avrupa Parlamentosu Başkanı  Martin Schulz’un Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyareti esnasında Türkiye’de son 11 yılda yapılanları büyük bir reform olarak değerlendirdiğini belirten AK Parti Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Yeni yapılan hastanemiz özel bir hastaneyi aratmayacak konfor ve hizmete sahip. Tek ve iki kişilik odalar, her odada televizyon, affedersiniz annelerin çocuklarını emzireceği yerler dahi düşünülmüş. Bir insan hastaneye girdikten sonra hangi hayatı yaşıyorsa onlarla ilgili duşlarından banyolarına kadar, diş polikliniklerinden, doğum kliniklerine kadar her şey mevcut. Böylesine güzel bir hastanede emeği geçen Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterimiz Murat Türkoğlu’na ,Gördes Kaymakamımız Turgay Hakan’a,Gördes Belediye Başkanımız Muhammet Akyol’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnsanlarımız çok daha güzellerine layık. İnsanımızı güldürmenin, rahat ettirmenin, zenginleştirmenin yolunu araştırdık ve bulduk” dedi.

Gördes Devlet Hastanesinin en geç 2 ay içerisinde hizmete gireceğini belirten Özdağ, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa’ya teşrif edecekleri güne yetiştirilmesi amaçlanıyor. İnşallah 28-29 Aralık tarihlerinde Başbakanımız geldiğinde Hastanenin açılmasını gerçekleştirme hedefindeyiz. Selendi haricinde Manisa merkez ve ilçelerinde uzman hekim sıkıntımız bulunmuyor. Uzman hekim olan yerlerinde giderilmesi yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Açık varsa da bunu arkadaşlarımız bizlere bildiriyorlar ve şayet böyle bir açık oluşursa bu açığın kapanması yönünde gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

  

Editör: TE Bilişim