Milletvekili Özdağ’a Gördes’te gerçekleşen programlar çerçevesinde Gördes İlçe Kaymakamı Turgay Hakan, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İl Genel Meclisi Başkanı ve Yunus Emre Belediye Başkan Aday Adayı Hayrullah Solmaz, AK Parti Gördes İlçe Başkanı Süleyman Doruk, Gördes Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Berent Gürkan, Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Ahmet Esen ve parti yöneticileri eşlik etti.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Gördes’te aşure dağıtım programının ve Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen karikatür sergisinin açılışına katıldı. Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol’un açılış ve selamlama konuşmasının ardından açıklamada bulunan Özdağ, “Hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Engelli vatandaşlarımıza bakmak aynı zamanda bizlerin insani ve imani borcudur. Bu nedenle öncelikle biz engelli olmaya sebep olan etkenlere karşı dikkatli ve temkinli olmalı. Engelli oluşu engellemeliyiz. Engellilik; doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır.3 Aralık günü, 1992 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Her toplumda var olan ve toplumun önemli bir parçasını teşkil eden engellilere sahip çıkılması, onların desteklenmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi her duyarlı ferdin önceliği olmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, tüm insanlığın ortak sorunu olmalıdır. Özürlüler ile ilgili politikalar; sadece özürlülerin insani haklarını ve sosyal güvencelerini sağlamakla sınırlı olmayıp, aynı zamanda özürlülüğe neden olan etmenlerin çözümünü de kapsamalıdır. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmamalıyız. Zira tanıdığımız nice sağlıklı insanlar bir iş kazası, bir trafik kazası ya da bir hastalık sonucu engelli durumuna düşmüşlerdir. Başımıza gelebilecek bu kazalardan sakınmak, olacaklara şimdiden önlem almakla olur” ifadesinde bulundu.

Muharrem Ayı’nda Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in şehit edildiğini hatırlatan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Kerbela olayı bir vahşettir. Burada ölen ve öldüren aynı dinin insanlarıdır. Kardeş kavgasının acısı her zaman daha derinden hissedilmiştir. Mazlum ve zalimin savaşı günümüzde de sürmektedir. Kardeş kavgasının yaşanmadığı, yoksulların gözetildiği, bolluk ve bereketin hakim olduğu bir ülkede ve dünyada yaşama özlemimizi Muharrem Ayı nedeniyle çok daha sesli dile getiriyoruz. Bu ay tüm insanların birbirine yakınlaştığı, zulme karşı mazlumun yanında yer aldığı, gönülden dağıtıp, paylaşmanın huzuruna erdiği çok özel bir aydır. Bu ay dolayısıyla birlik ve beraberliği çağrıştıran aşure dağıtımını Gördes Belediye Başkanımız geleneksel hale getirdi. Muharrem ayının feyzinde vatandaşlarımızla birlikte aşure dağıtmanın bahtiyarlığını yaşadık. Aşurenin içinde farklı lezzetler var. İşte bu farklılıkları bir araya getirerek zengin bir lezzet kazandırılıyor aşureye. Bu farklılıkları bir araya getirmek aynı zamanda Türkiye gerçeğini çağrışım yaptırıyor. Bizde Türkiye’de farklılıkları bir araya getirerek zengin bir millet yapmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz Allah birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın” dedi.

Gördes Belediye Başkanı önemli hizmetlere imza attığını kaydeden Özdağ, “Aşure dağıtımından sonra Dünya engelliler günü dolayısıyla açılan karikatür sergisinin açılışını da hep birlikte gerçekleştireceğiz. Çünkü biz pozitif ayrımcılığı yapmak mecburiyetindeyiz. Engelli kardeşlerimizin hepsi bize emanet. O kardeşlerimizle birlikte 1. Sınıf vatandaş olarak tüm engelleri kaldırarak normal yaşamanın şart ve koşullarını oluşturmalıyız. Herhangi bir kazada biz de herhangi bir organımızı kaybedebiliriz. Bu yüzden hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Engelli vatandaşlarımıza bakmak aynı zamanda bizlerin insani ve imani borcudur” dedi.

“Öncelikle biz engelli olmaya sebep olan etkenlere karşı dikkatli ve temkinli olmalı. Engelli oluşu engellemeliyiz. Sosyal devlet olarak engelli olmanın önüne geçememişsek o engelli vatandaşlarımızı, normal vatandaşlarımızın yaşayacağı imkanlara kavuşturmamız gerekiyor” diyen Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Ev,sokak,park veya daha başka alanlarda engelli vatandaşlarımızın her türlü hak ve imkanlardan yararlanmasının önünü açmalıyız. Türkiye bunu başarmış sosyal devlet anlayışı var. Belediyelerimiz ve Kaymakamlıklarımız ve diğer kurumlarımız bu konuda farkındalık yaratıyor. Karikatürist İbrahim Atabey açmış olduğu bu resim sergisinde önemli bir konuya değinmiş. Bu nedenle Belediye Başkanımız ve muhtarlarımız, okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz vatandaşlarımızı, öğrencilerimizi böylesine anlamlı bu sergiye insanları taşımalıdırlar. Sergiye gelip gören insanlarımız da ‘Engelli kardeşlerimiz var, el ele tutmalıyız ve hayatı daha yaşanılabilir kılmalıyız’ demelidirler. İbrahim Atabey’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İbrahim Atabey’de Milletvekili Selçuk Özdağ’a duyarlığından dolayı teşekkür etti. Atabey; “Her insan kendisinin bir potansiyel engelli olabileceğini aklından çıkarmamalı ve engelsiz bir hayat için mücadele etmelidir” dedi.

Editör: TE Bilişim