Mardin’in Dargeçit ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen üç askerden biri olan 35 yaşındaki astsubay çavuş Abdilkadir Çelik’in babası Hamit Çelik, oğluyla en son bir hafta önce konuştuğunu belirterek, “Vatan sağolsun” dedi. Baba Hamit Çelik, oğlunun kendi borcu olmasına rağmen kredi çekerek kendisini de emekli yaptığını söyledi.


Mardin Dargeçit’te şehit düşen astsubay çavuş Abdilkadir Çelik’in babaevinde yas var. Evli, biri kız diğeri erkek iki çocuk babası olan şehit Abdilkadir Çelik’in Gördes’in Doğanpınar mahallesindeki babaevinde taziye çadırı kuruldu. Acı haberin duyulmasıyla birlikte ailenin 5 çocuğundan biri olan şehidin babaevine gelen ziyaretçiler, baba Hamit Çelik ve anne Fatma Çelik’e başsağlığı diledi. Kendisiyle en son 1 hafta önce konuştuğunu belirten Hamit Çelik, “Kendisinin halini hatırını sordum. O da benim hatırımı sordu. Dün de annesiyle konuşmuş. Oğlumdan sonra torunumla konuştum. Torunum bana, ‘Dede büyüyünce sana ben bakacağım’ demişti. Vatan sağolsun. Denilebilecek başka bir şey yok. Efe ve Zeynep adında iki çocuğu var. En son 3-4 ay önce izine gelmişti. Nisan ayında tekrar izine gelmeyi düşünüyordu. Bir ay izin hakkı vardı. Gelip arkadaş, eş dostla görüşüp gidecekti. Nasip olmadı” dedi.


KREDİ ÇEKEREK BABASINI EMEKLİ YAPMIŞ


Doğanpınar mahallesindeki tek katlı müstakil bir evde emekli maaşıyla yaşayan baba Hamit Çelik, oğlunun Bağ-Kur borcunu kapatarak, kendisini emekli yaptığını söyledi. Çelik, şuan emekli olduğunu belirterek "3 yıldır emekli maaşı alıyorum. Şehit olan oğlum Abdilkadir Çelik, bankadan 20 bin TL çekerek Bağ-Kur’a parayı yatırdık. Beni emekli yaptı. Allah bin kere razı olsun” dedi.


Şehit astsubay Çelik’in cenazesinin bugün Mardin’de düzenlenecek törenin ardından Manisa’ya getirileceği ve cenaze namazının yarın cuma namazının ardından Gördes Merkez Camisinde kılınacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim