Hayata geçirdiği projelerle vatandaşların sorunlarına çözümler üreten Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes Belediyesi işbirliği ile ilçede iki yeni projeyi hayata geçirecek. Yürütülecek çalışmalar kapsamında Şehit Makbule Hanım Meydanı yeniden düzenlenerek Gördesliler için yepyeni bir sosyal alan oluşturulacak. Ayrıca ilçenin en büyük eksikliklerinden bir tanesi olan Kapalı Otopark ve Pazaryeri sorunu da ortadan kaldırılacak. İlçeye yapılacak yatırımlarla ilgili Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol protokole imza attı. Protokol imzalanırken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya ve Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Alp Sefa Gökkaya, Ahmet Esen ve İlhan Türe de hazır bulundu.
İlçemize birlikte kazandırmak istiyoruz
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, “Şehit Makbule Hanım Meydanı’nın altına otopark da istiyorduk. Ancak zeminin uygun olmamasından dolayı yapılamayacağını öğrendik. Bu nedenle sadece meydan düzenlemesi yapılacak. İlçemiz için hayırlı olsun. Bunun yanı sıra Kapalı Otopark ve Pazaryeri de yapılacak. Bunları ilçemize Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kazandırmak istiyoruz. Bunun için buradayız. Bir an önce yapılmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Meydan için ihale aşamasındayız
Daha önce Gördes’e gerçekleştirdiği ziyarette ilçeye yapılacak yatırımlar noktasında karşılıklı istişarelerde bulunduklarını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Meydan ve otopark yapılması konusunda zeminin uygun olmamasından ve yerin altındaki alanın da küçük olmasından dolayı yer altı otoparkının yapılmaması noktasında mutabakata vardık. İlçe meydanının projesi Gördes’e yakışır şekilde hazırlandı. Başkanımızın da olurunu almak suretiyle ihaleye çıkma noktasına geldik” dedi.

Hizmetin siyaseti olmaz
Pazaryeri konusunda da Gördes ziyaretinde görüşmelerin yapıldığını hatırlatan Başkan Ergün, “Bu protokol mevcut yerin hali hazırları ve mevcut yapılabilecek olan avan proje ve uygulama projelerinin startını verme protokolü. Meydan projesi ihaleye çıkabilecek durumda. Ekaptan gününün alınmasının ardından ihale sürecini başlatıyoruz. Kapalı otopark ve pazaryerinin bu sene içerisinde ihale prosedürünün tamamlanmasına müteakip önümüzdeki Şubat-Mart aylarında başlamasını hedeflemiş durumdayız. Gördesli hemşerilerimize hayırlı olsun diyorum. Başkanımıza da bu konuda göstermiş olduğu yakınlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Hizmetin siyaseti olmaz. Önemli olan istişarelerle karşılıklı iyi niyet çerçevesinde vatandaşımızı mutlu edecek hizmetleri yapabilmemiz” diye konuştu.
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, ilgili protokolü imzalayarak projelerin ilçeye hayırlı olmasını temenni ettiler.

 
Editör: TE Bilişim