AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "LEADER Tedbiri Farkındalık Oluşturma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi" kapsamında bulunan Amasya, Çanakkale, Kastamonu, Denizli, Erzurum, Manisa, Ankara, Ordu, Samsun ve Diyarbakır olmak üzere 10 IPARD illinde uygulanmaya başladı.
Projenin; kırsal toplulukların kapasitelerinin geliştirilmesiyle, kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olmak, yerelde henüz kullanılmayan yerel kaynak ve potansiyelden yararlanılarak yeni gelir kaynakları oluşturmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek, kırsalda yaşayanların yerel kalkınma süreçlerine gerçek anlamda katılmalarını desteklemek ve kırsal toplulukların daha büyük topluluklarla entegrasyonunu kolaylaştırmak gibi birçok amacı bulunuyor.
Türkiye’de sayılı ilçenin, Manisa’da ise Gördes ve Selendi olmak üzere sadece iki ilçenin katılabildiği LEADER tedbiri, ilçeye sayısız katkı sağlayacağı bildirildi. 6 yıllık süreyle birçok projeye hibe desteği sağlanacak. Yine TKDK’nin projelerinde Gördesli yatırımcılar artı yirmi puan önde başlayacak. Gördes’in LEADER tedbirinin içerisinde yer almasının en önemli nedeniyse daha önce çeşitli hibe projelerindeki göstermiş olduğu başarıların olduğu ifade edildi.
Derneğin kuruluşunda, Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Belediye Başkanı Muhammet Akyol’un önemli katkıları olurken, Yerel Kalkınma Uzmanı Seher Erkal’ın yönetiminde derneğin kurulum aşamasında ve proje hakkında da çeşitli toplantılar yapıldı.
Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği; kamu ve özel sektörün bir araya geldiği, iyi dengelenmiş farklı dernek, sivil toplum kuruluşu üyelerinden, genç, kadın temsilciler ve iş adamlarından oluşuyor.
Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneğinin yönetim kurulu ise şu şekilde; “Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Akyol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Koç, Yönetim Kurulu Saymanı Davut Akyol, Yönetim Kurulu Sekreteri Seyyide Cenki, yönetim kurulu üyeleri; Abdullah Gültekin, Ahmet Saim Urcun, Ali Dedeler, Ali Demir, Güngör Akyol, İ. Coşkun Çelik, Mehmet Hoşaf, Sadettin Uslu, Sami Aydın, Serkan Temel, Recep Demir, Veysel Soner.”
Kaymakam Bilgin ve Başkan Akyol, derneğin kurulum aşamasında önemli katkı sağlayan Yerel Kalkınma Uzmanı Seher Erkal’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek; Gördes Kalkınma Yerel Eylem Gurubu Derneği’nin Gördes’e hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: iha