Orman teşkilatının orman köylüsüne çeşitli alanlarda verdiği ekonomik destek kredilerine bir yenisi daha eklendi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Manisa’nın Gördes İlçesinde 4 köye verdiği seracılık kredi desteği ile köylülerin yüzünü güldürdü. Köylülerin serada yetiştirdikleri ürünlere İstanbul firmaları ilgi gösterirken, üreticiler firmaların talebini karşılayamaz noktaya geldi. Sadece Çiğiller köyünde 57 kişinin seracılık kredisi için sıra beklediği öğrenildi.

Gördes’in Çiğiller Köyü Muhtarı Mustafa Aydemir, 1 dönüm seradan 15 bin TL kazandıklarını, yılda iki defa ürün aldıkları için bu rakamın 30 bin TL’yi bulduğunu belirtti. Köy Muhtarı Aydemir bunun 10 bin TL’sinin masraflara düşse bile geriye ellerine bir dönümden 20 bin TL geçtiğini belirtti. 50 yıldır çiftçilik yaptığını hiç bir dönemde bu kadar para kazanmadıklarını söyleyen Aydemir, şu an köylerinde 57 kişinin seracılık kredisi için sıra beklediğini sözlerine ekledi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ise orman köylüsüyle hasım değil, hısım olduklarını her platformda belirttiklerini söyledi. Köylünün kalkındırılması için süt sığırcılığı ve koyunculuğu, seracılık, güneş enerji sistemleri gibi alanlarda destek kredileri sağladıklarını belirten Şahin Aybal, seracılık kredisini de ilk defa Manisa’nın Gördes İlçesinde uyguladıklarını ve çok olumlu geri dönüş aldıklarını belirtti. Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, 29 bin TL tutarında verdikleri seracılık kredisinin yüzde 20’sinin hibe olduğunu geri kalanın 2 yıl sonra geri ödemesinin yapılacağını belirtti.

2015 yılında Manisa’nın Gördes ilçesinin Tepeköy, Kıymık, Dereçiftlik ve Çiğiller köylerinde toplam 20 aileye 580 bin TL tutarında seracılık kredisi verdiklerini anlatan Aybal, 2016 yılında da yoğun talep üzerine bu çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim