Koyun dağıtım törenine İlçe Kaymakamı T.Hakan Bilgin, İlçe Jandarma Komutanı J.Üstğm. Selim Kasacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Emniyet Amiri Barış Bora Şenyurt, İlçe Müftüsü H.İbrahim Hatip oğlu, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Davut Akyel, Köy Muhtarları ve ihtiyaç sahipleri katıldı.
Gördes İlçe Kaymakamı T.Hakan Bilgin, yaptığı açıklamada; "Bugün burada Sosyal Dayanışma Vakfı olarak alımını gerçekleştirdiğimiz. 221 koyun ve 17 koç’un dağıtım programında bir araya geldik. Toplam 17 vatandaşımız bu yardımdan istifade etmiş olacak Tahirova gibi verimli bir ırk seçildi. Konunun uzmanı olan arkadaşlarımız bizzat alım yerlerini gezmek ziyaret etmek suretiyle en verimli hayvanları seçme gayretinde oldular. Ayrıca dönem itibari ile doğurganlık zamanında olduğundan geçen yılda hemen hemen aynı dönemde dağıtmıştık yüzde 150’’nin üzerinde hamile olan hayvanlar. Çok kısa süre içinde yüzde 50 verime ve sayıya ulaşmış olacak. Önceki yıllarda bu alımı yaptığımızda ve vatandaşlarımıza teslim ettiğimizde büyük bir memnuniyet oluştu ve yeni talepler geldi. Bizde bu yeni talepleri Sosyal Yardımlaşma Vakfımızdaki heyet üyelerimizle içerisinde belediye başkanımız, Mal müdürümüz, İlçe Tarım Müdürümüz, Sağlık Grup Başkanımız, Milli Eğitim Müdürümüz, Hayırsever vatandaşlarımız gibi çok değişik kesimlerde üyelerimizin olduğu mütevelli heyetimizle kararlaştırdık. Uygulanan projenin ekonomik açıdan dar gelirli ailelere tamamen ekonomik destek amaçlı olduğunu belirten kaymakam Bilgin, Ben bu dağıtım törenin ve fayda sahiplerine vereceğimiz hayvanların memleketimiz Gördes’imiz için hayırlı uğurlu olmasını bol bereketli kazançlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Gördes Belediye Başkanı Akyol, ise yaptığı açıklamada, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız Türkiye genelinde değişik birçok projeleri gerçekleştirmede Gördes Kaymakamlığımızın başkanlığında birçok projeye vakfımız imza attı. Bir kaç yıldır sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfınca hayvan projesi uygulanıyor halkımızın memnuniyeti bu anlamda çok iyi ve tekrar kaymakamlık vakfımıza gelen talepler değerlendirildi. Bugün talep edilen hayvanlarımızı hak sahiplerine dağıtımı gerçekleştiriliyor. Ben burada emeğe geçen herkese teşekkür ediyor hak sahiplerine de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Proje kapsamında dağıtılan hayvan bedelleri faizsiz olup; ilk 2 yıl ödemesiz, 6 eşit taksit halinde toplam 8 yılda geri ödemeli olarak planlanan proje 245.000-TL’lik ödenek ile uygulanması yapılacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim