Gördes Atık Su Arıtma Tesisinin de ihalesinin yapıldığını belirten Başkan Ergün, yapılacak çalışmayla 9 milyon liranın üzerinde bir bedelle Gördes’in Atık Su Arıtma Tesisine kavuşacağını söyledi.

 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gördes’te mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıya Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun ve Yılmaz Gençoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları katıldı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerle beraber Manisa’nın Büyükşehir olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Hemşerilerimizin verdiği destekle bu makama seçildik. 14 aylık bir süreci geride bıraktık. Yeni Büyükşehir olmamız nedeniyle yaşanan sancılı süreci geride bıraktık.  Büyükşehir’in kadroları ve MASKİ kadrolarının kurulması noktası biraz süre aldı. 15 ilçemizde binalarımızın kiralanması, iç donanımlarının yapılması süreci gerçekleştirildi. Yine ilçelerimizde gerekli olan araçların alınması noktasında eksikler tespit edilerek onların alımı gerçekleştirildi. Şu anda 500’ün üzerinde araç alarak ilçelere dağıttık. İl genelinde 50 noktaya itfaiye müfrezesi kuracağız. Gördes’te de Güneşli ve Yakaköy mahallelerinde itfaiye müfrezesi kurulacak. Bu noktada 20 milyon lira bedelle 56 tane yeni itfaiye aracı aldık. 50 bölgede 50 itfaiye merkezi ve yeni araçların gönderilmesi 3-4 aylık süre içerisinde tamamlanmış olacak” dedi.

GÖRDES’E 102 KİLOMETRE ASFALT

İl genelinde yapılacak olan asfalt çalışmalarında da bahseden Başkan Ergün, Manisa’nın 17 ilçesinde 4 bin 600 kilometrelik yol ağı olduğunu belirterek, “Biz elimizde imkanlarla bu çalışmaları başlattık. Teknik ekipler birinci derece öncelikli olan bozuk yolların tespitlerini yaptı. Manisa’da bin 600 kilometre stabilize asfalt, 200 kilometre de sıcak asfalt planlamasını yaptık. 91 milyon lira gibi bir bedelle ihalesini yaptık. 2013 yılında İl Özel İdaresi döneminde Manisa’da yollara harcanan miktar bir yıl içerisinde 14 milyon liraydı. Bunun 6-7 misli bir yatırımı biz planlamaya aldık. Ancak ihaleyi alamayan firmalardan bir tanesi Kamu ihale kurumuna itirazda bulundu. Oradan gelecek sonucu beklemek zorundayız kanunen. 4 ay gibi bir süre içerisinde bunların hepsi bitirilecek. 102 kilometre asfaltı bu yaz yapacağız. Bir aksilik olmadığı takdirde bu yatırım bu yaz gerçekleşecek” diye konuştu. 4 bin 600 kilometrelik yolun bin 800 kilometresinin bu yıl yapılacağını söyleyen Başkan Ergün, “Bir o kadarı da gelecek sene yapılacak. Üçüncü yıl asfalt atılamayan yol Allah nasip ederse bırakmayacağız. Ondan sonra daha merkezi sıcak asfaltlara dönebiliriz, imkanlar dahilinde ova yollarına da girebiliriz” dedi.

MAHALLELERİN TALEPLERİNİ KARŞILIYORUZ

Kilit parke taş kaplama ve planlanan diğer çalışmalardan bahseden Başkan Ergün, mahallelerden gelen talepler doğrultusunda çalışmaların yapıldığını belirterek “İl genelinde 600 bin metrekarelik bir taş kaplama ihalesine çıktık. Şu anda sizlerden gelen talepler doğrultusunda 50 bin metrekarelik tespit yapılmış. Bugün 2 bin 500 metrekaresi indirildi. Döşemelerini de biz yapacağız. İlçe belediyelerinin yetkisinde olmasına rağmen biz üzerimize düşeni yapalım düşüncesiyle bunu planladık.  25 tane durak talebi gelmiş. 10 gün içerisinde 18 tane durak ilgili yerlere dağıtılacak. 9 tane cami aydınlatma talebi var. Bunun 5 tanesi yapılmış. Düğün salonları noktasında talep var. Bununla ilgili de Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlıklarımız var. Gördes’ten 16 tane talep gelmiş. İlk etapta yapılan ihalede 2 tane ayrılmış. İl genelinde 20 tane yapılacağı düşünüldüğünde Gördes en fazla düğün salonu yapılacak olan yerlerden bir tanesi” şeklinde konuştu.

SULAMA GÖLETLERİ MÜJDESİ

Göletler ve damla sulamalar noktasında yapılan çalışmaları anlatan Başkan Ergün, “Beğel Mahallesi’nde 287 dekar arazinin sulanacağı küçük ölçekli sulama göleti 2015 yılı içerisinde tamamlanacak. Malkoça Mahallesi’nde 220 dekar arazinin sulanacağı damla sulama 2015 yılı içerisinde tamamlanacak. Oğulduruk mahallesinde 247 dönüm arazinin sulanacağı damla sulama projesi kısa bir süre içerisinde tamamlanacak. Boyalı Mahallesi’nde fidanları sulanması için 75 tonluk sulama havuzu bitirildi. Beğel ve Oğulduruk Mahallelerinde hayvan içme suyu göletleri yapıldı. Bunların yanı sıra Balıklı, Börez, Dutluca, Kalemoğlu hayvan içme suyu göletleri için etüt proje çalışmaları bitti. Orman Müdürlüğü’nün görüşlerinin gelmesine müteakip çalışmalar başlanacak” diye konuştu.

İL GENELİNDE 97 MAHALLEYE KANALİZASYON YAPILACAK

Su kanalizasyon hizmetlerinden bahseden Başkan Ergün, “Yaptığımız bir hazırlık var. şu anda ihaleye çıkıldı. İl genelinde 97 tane mahalle tespit ettik. Çok kötü olan ve bazı yerlerde hiç olmayan kanalizasyonların sıfırdan yapılması noktasında bir çalışma yapıyoruz. 97 mahallemiziz ölçümleri yapıldı. Bir ay gibi kısa bir süre içerisinde bu mahallelerin projeleri bitirildi ve ihaleye çıkıyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bununla ilgili 100 milyon lira borçlanma talebini yaptık. MASKİ Genel Kurulu’nda bunun kararı oylanacak. Yaklaşık 120 milyon lira bir bedeli olacak. Gördes’te Karayağcı, Balıklı, Dargıl, Beğenler ve Deliçoban. Allah nasip ederse bir iki ay içerisinde ihale prosedürü bittiği gibi bu yaz kanalizasyon su işiniz kışa girmeden önce tamamen çözülmüş olacak. Gönül istiyor ki hepsini birden yapmak. Şu anda 870 tane mahallemiz var Manisa genelinde. Bugünkü şartlarda hepsine birden aynı anda mümkün değil. Ancak bu 4 sene içerisinde 500-600 tanesini en azından yenileme noktasında olursak ne mutlu bize. Her şeyi bir kenara bırakırsak sonuçta para meselesi. Parayı da hesaplı kullanmanız lazım. O hesabı da bizler çok şükür Manisa’da 5 senede en güzel şekilde yaptık” dedi.

İLK AŞAMADA 100 SU DEPOSU YENİLECEK

İl genelinde 100 tane su deposunun yenileneceğini belirten Başkan Ergün, “Su depolarının durumları gerçekten yürekler acısı. İçinde ne ararsanız var. İnsanlarımız o suları nasıl içiyor vicdanen önce kendimize sormamız lazım. Kimseyi suçlama noktasında değişim. Ama acilen yapılması gereken en önemli işlerden bir tanesi bu. Bu konuda 100 tane su deposu belirledik. Gördes’te de Kayacık, Oğulduruk, Şehyayla, Kaşıkçı, Karakeçili. Su depolarını tamamen yenileyerek sizlerin hizmetine sunacağız. 2-3 aylık süre içerisinde bunlar bitirilecek işler. Dengeli bir şekilde bunun da 1 sene içerisinde izolasyonunu yapalım düşüncesindeyiz. Sağlıklı temiz suyu insanlarımıza içirebilmek önceliğimiz” diye konuştu.

GÖRDES ARITMA TESİSİNE KAVUŞACAK

Gördes Atık Su Arıtma Tesisinin ihalesinin yapıldığını dile getiren Başkan Ergün, “Bununla ilgili bütün projeleri bitirdik. 3 hafta öncesi ihalesi yapıldı. İtiraz süresi şu anda bekleniyor. 9 milyon liranın üzerinde bir bedelle ilçe merkezinin arıtması Allah nasip ederse yapılmış olacak. Gördes ile beraber Manisa merkez ve Turgutlu’nun da arıtmasını ihalesi yapıldı. 3’ünün toplamı 100 milyonluk bir bedel. 3’ünün ihalesi iller bankası tarafından bizim adımıza yapıldı. 5 ilçemizin daha projeleri devam ediyor. Demirci, Sarıgöl, Selendi, Alaşehir ilçelerimizin de projeleri bitmek üzere” dedi.

MAHKEME BİZİ HAKLI BULDU

Hayvan barınaklarının yapılması noktasında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararı kanunsuz olduğunu belirterek mahkemeye taşıdıklarını dile getiren Başkan Ergün, “Mecliste AKP grubunun verdiği bir önergeyle sokak hayvanlarını toplama ve hayvan barınakları yapımının Büyükşehir Belediyesi’nin olduğunu belirttiler. Meclisteki çoğunlukları nedeniyle bizim önergenin kanunsuz olmasını ifade etmemize rağmen bu önergeyi geçirdiler. Sonraki ay yetkimiz dahilinde konuyu bir daha meclis gündemine getirdiğimizde yine aynı kararı verdiler ve biz konuyu mahkeme taşıdık. Geçtiğimiz hafta içerisinde çıkan karar neticesinde mahkeme bu konuda bizi haklı buldu” diye konuştu.

MUHTARLARIN SORULARINI YANITLADI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, toplantının sonunda mahalle muhtarlarının sorularını yanıtladı. Başkan Ergün toplantıda muhtarların sorularını da yanıtladı. Muhtarların özellikle alt yapı ile ilgili yönelttikleri soruları dikkatle dinleyen Başkan Ergün, alt yapı sorunlarının çözümü noktasında gerekli adımların atıldığını belirterek, kanalizasyon, su depolarının yenilenmeleri ve atık su arıtma tesisi yapımı noktasında çalışmaların yapıldığını söyledi.

 

Editör: TE Bilişim