Kazadan dolayı son derece üzgün olduklarını belirten Başkan Kamil Öz, “Kazanın hemen ardından devletin tüm imkanları seferber edildi. Kazada işçileri taşıyan kamyon kendi yolunda ancak süt kamyonu karşı şeride geçiyor. Kamyoneti altına alıp sürüplüyor. Kamyoncu uyumuş. Olay anında zaten 15 kişi öldü. Bunlar sahurla kalkan işçiler. Yaprak toplamaya giden işçiyer bunlar. Günlük 40-50’TL’ye çalışıyorlar” dedi.

Başkan Öz, “Yaralıların durumunun iyi olduğu bilgisi geliyor. Kanunlara uymamız lazım. Manisa Emniyet Müdürü kente ilk geldiğinde motosikletlerin hepsi kask takacak dediği zaman herkes isyan etti. Bunu delmek için elimizden geleni yaptık. Kask takıldıktan sonra bile ölüm oranı daha az. Kimse uykusuz araca binmesin” diye konuştu.

OTOBÜSLE TAŞINMALARI LAZIM

İlçe Belediye Başkanı Kamil Öz kazada hayatını kaybedenlerin 13’ünün kadın 2’sinin ise erkek olduğunu söyledi. Öz, “ Aralarında tanıdığımız insanlar var.  Bir köyden 15 cenaze kalkacak. Çok acı bir durum” dedi.

Tarım işçilerinin kamyonet kasasında taşınması olayına isyan ettiklerini de söyleyen Başkan Öz, “Burası tarım kenti. Güneydoğudan doğudan gelen bir çok işçi var. O işçiyler hep kamyonlarla taşındı. Bundan 10 yıl önce çok daha ölüm oluyordu. Daha sonra devlet bu sisteme el koydu ve işçiler otobüslerle taşındı. Ancak ilçe içinde belde içinde bu işçiler traktörler ve kamyonetlerle taşınıyor. Otobüsle taşımada maliyet yükseldiği için patronlar buna sıcak bakmıyor. Ancak para insan ömründen kıymetli değil” dedi.

O YOL ÇOK CAN ALIR

Yıllardır bitirelemeyen Gölmarmara-Salihli yolununun bir an önce bitirilmesi gerektiğini de ifade eden Başkan Kamil Öz, “O yol yılan hikayesine döndü. Müteahhit firma yavaş gidiyor. Devletten tek beklentimiz Salihli-Gölmarmara yolunun acilen bitirilmesidir. Aksi halde o yol daha çok can alacak” 

Editör: TE Bilişim