Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Halil Memiş ve Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, alanda gerçekleştirilen kazı çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun ile birlikte kazı çalışmaları 3 yıldır devam eden Kaymakçı’da incelemeler yaptı.
Genel Sekreter Halil Memiş ve Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun’a Gölmarmara Koordinatörü Ahmet Cülen, Kaymakçı Arkeoloji Projesi Kazı Başkanı Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Chris Roosevelt, Kazı Başkan Başkan Yardımcısı Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ünlüsoy ve Hacıveliler Mahalle Muhtarı Yaşar Ahmet Yılmaz eşlik etti. Gerçekleştirilen kazı çalışmalarını inceleyen Genel Sekreter Halil Memiş ve Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, yürütülen çalışmalar hakkında Kazı Başkanı Chris Roosevelt ve Kazı Başkan Yardımcısı Sinan Ünlüsoy’dan bilgiler aldı.
Truva’nın 4 katı büyüklüğünde ve şu ana kadar Ege Bölgesi’nde bulunmuş en büyük Geç Tunç Çağı yerleşmesi olan bölgedeki çalışmaların tamamlanmasıyla Manisa’nın da tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Roosevelt ve Ünlüsoy Milattan önce 2 binli yıllarda Geç Tunç Çağı yerleşim alanı olan bölgede uluslararası kazı ekibiyle bölgeyi dünyaya tanıtmak için önemli adımlar atılmasının hedeflendiğini belirtti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Kaymakçı Arkeoloji Projesi imkanlar dahilinde destek olmaya çalışacaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş de Kazı alanına ulaşım noktasında da katkıda bulunmaya çalışacaklarını söyledi.
Kaynak: iha