Darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetleri, bugün İstanbul Yenikapı Meydanı’ndaki buluşma ile taçlanıyor. 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM’deki 3 partinin liderleri ile 3 milyonu aşkın vatandaş, bugün İstanbul Yenikapı’da "Darbelere karşı demokrasi ve milli irade" diyor. Mitingin başlamasına saatler kala alan dolarken, liderler, sanatçılar ve sporcular da alana geliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin birlikte katılacağı ilk miting olma özelliğine sahip "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için tüm hazırlıklar tamamlandı.

KOŞARAK GELDİLER
Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne vatandaşlar gelmeye devam ediyor. Mitinge saatler olmasına rağmen alan gelen vatandaşlar, kürsüye yakın bölgelerde yer kapabilmek için koşarak alana girdi.
Bu kapsamda bu tarihi güne tanıklık etmek isteyen vatandaşlar aşırı sıcağa rağmen öğlen saatlerinde mitingin yapılacağı alana akın etmeye başladı. Meydana çıkan yolların trafiğe kapatılması nedeniyle vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, üzerilerinde Türk bayraklı tişörtlerle alana yürüyerek gidiyor. Ayrıca, bazı vatandaşlar da aynı atmosferde deniz yoluyla alana geliyor. Bundan dolayı da alanın çevresi kırmızı-beyaz insan selini andırıyor. Bazı vatandaşların Doğu Türkistan, Azerbaycan ve diğer Türk devletlerinin bayraklarını taşıdığı görülüyor.
Sabah saatlerinden itibaren miting alanına giden vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçirilerek alana girdi. İçeri giren vatandaşların, sahneye yakın bölgelerden yer bulabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Koşarak alana giren vatandaşlar, ön kısımlara doğru ilerledi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN ÇAĞRI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Yenikapı'daki miting için çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 17.10'da helikopterle miting alanına geldi.

 
Editör: TE Bilişim