Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Salihli’deki trafik uygulama noktasına denetlemede bulundu.
Vali Güvençer, E96 Karayolu Salihli Bölge Trafik önüne Polis ve Jandarma ekipleri tarafından Kurban Bayramı öncesinde sürücülerin güvenli seyahat etmeleri amacıyla kurulan kontrol noktasında İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ile birlikte denetlemede bulundu.
Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Volkan Parıldar’ın karşıladığı Vali Güvençer yaptığı açıklamada, “İnancımızın, ortak değerlerimizin en önemli günlerinden biri olan Kurban Bayramını idrak edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak önceliğimiz vatandaşlarımızın Kurban Bayramında inançlarını ve dini vecibelerini kurallara uygun, can güvenliği içerisinde, huzur ve mutluluk içerisinde geçirmelerini temin etmektir. Bu manada ne yazık ki ülkemizin ve milletimizin gerçekliği, bayramların mutluluğunu ve heyecanını yaşarken, seven insanların birbirine ulaşma gayreti içerisindeyken, bazen ihmaller, bazen de ihlaller ile çok ciddi trafik kazaları ve bu kazaların yarattığı yaralanmalar ve can kayıpları ile karşı karşıyayız” dedi.
Vali Güvençer konuşmasına şöyle devam etti: "Bir taraftan Kurban Bayramının huzur içersinde geçmesini sağlamak için güvenlik tedbirlerini alırken, devlet olarak trafik güvenliğini sağlamak anlamında, her zaman olduğu gibi bayram öncesinde özel tedbirler geliştirdik. Bayram öncesinde emniyet ve jandarma ile bir araya gelerek, bayram süresince alınacak tedbirleri planladık. Fedakar arkadaşlarımıza birer görev ve birer sorumluluk yükledik. Sadece bayrama mahsusen hem jandarma, hem de emniyetimizin kadrolu personelinden istifade ile trafik güvenliğinden sorumlu arkadaşımızın sayısını iki katına çıkardık. Şuanda zaman zaman değişiyor olmakla beraber Manisa genelinde 200’e yakın trafik güvenlik devriyemiz ve noktamız, vatandaşlarımızın kurallara uygun seyirlerinin temini için, görevlerinin başındalar. Bizde uygulama noktalarında görev yapan arkadaşlarımızın faaliyetlerini yerinde görmek, gözlemlemek, onlara hepimiz adına teşekkür etmek, varsa sorunlarını dinlemek, aksaklılar varsa, hep birlikte görüp, gözlemleyip, aksaklıkları gidermek üzere tedbir almak için, hem denetleme, hem tespit, hem de kutlama ziyaretine çıktık”
Vali Güvençer, tüm ilçelerdeki denetleme noktalarını ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: iha