Gerek üretim gerekse ihracatta önemli bir konuma gelen ve 13 milyon zeytin ağacıyla dikkat çeken Akhisar, "Diplomalı Zeytinciler" için kolları sıvadı. 125 bin tona ulaşan zeytin üretimi ve sektörde yer alan 400 firmasıyla sektörde söz sahibi olan Akhisar'da, yeni bir dönem başlayacak. Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu bünyesinde Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı, kapılarını öğrencilere açtı.

Yrd. Doç. Dr, Özlem Gürbüz ve Yrd. Doç. Dr. Nurdan Zincirlioğlu, önceki gün Akhisar Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elaman sıkıntısının artık "sorun" olmaktan çıkacağını belirtti. Akhisar İhsas Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile de görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade eden Gürbüz ve Zincirlioğlu, Akhisar'da sektörün büyüyüp gelişmesine paralel olarak eğitimli, işi bilen "Genç nesil" yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, en verimli zeytinin Akhisar'da yetiştirildiğinin artık tüm sektör tarafından kabul edildiğini belirterek, "İyi tarım uygulamalarıyla birlikte ülkemizin en kaliteli zeytinini bu topraklarda yetiştiriyoruz. Sonuç böyle olunca yatırımcıların da adresi Akhisar oluyor. Her yıl büyüyen bir sektör olduğumuz gibi aynı zamanda nitelikli elaman açığı da artıyor. Yeni program bu açığın kapatılmasını sağlayacak ve sektörde diplomalı zeytinciler iş başı yapacak" dedi. Alhat, 30 öğrenciyle başlayacak programın "çok güzel bir örnek" olacağını ifade ederek "Öğrencilik dönemlerinde staj, mezuniyetlerinde de iş sözü veriyoruz. İş adamlarımızla birlikte hem üniversitemize hem de öğrencilerimize sahip çıkacağız" dedi. 

Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın da "Bugün sektörün en çok ihtiyaç duyduğu konu eğitimli insan. Bin yıl yaşayan bu ağaçları geleceğe ancak eğitimli gençler ile taşıyabiliriz. Onlarla dünyada rekabet edebilir, zeytin ve zeytinyağ üretimini artırabiliriz. Bu yüzden gençlerimizin kıymetini bilerek, mezun olduklarında işlerinin garanti olacağını gönül rahatlığıyla söylüyoruz" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim