Mikro sosyal ağ olarak başladığı yaşantısında hızla yükselen Twitter duraklama dönemine girmişti.

Uzun süredir bu durağanlıktan kurtulmaya çalışan Twitter bir türlü bekleneni verememişti.

Yeni gelir kaynakları arayan firma özellikle ticari kullanıcılarından ve fenomenlerinden para kazanmak için yeni bir adım atmaya karar verdi.

Mikro-blog sitesi ücretli üyelik dönemini başlatacak. Öncelikle şunu belirtelim sıradan Twitter kullanıcıları bundan etkilenmeyecek.

Birden fazla hesabı bir arada görüntülemeyi sağlayan Tweetdeck'i geliştirecek olan şirket daha çok fonksiyona sahip profesyonel kullanıma uygun bir Tweetdeck enhanced versiyonu yayınlayacak.

Twitter yeni özelliklerini kullanıcılarına gönderdiği bir e-posta aracılığı ile ücretli versiyonda, okuma, yazma, bildirimler ve alarmlar, trendler ve aktivite analizleri, geliştirilmiş analiz, yazma ve yayınlama tuşlarının hepsi bir kontrol panelinde toplanacağını ve birden fazla ilgi alanı takip etmenin, ve daha fazla içerik görmeyi mümkün kılacak şekilde tasarlanacağını bildirdi.


Bundan faydalanmak isteyen kullanıcıların ücret ödemesi gerekecek. Bir nevi premium üyelik diyebileceğimiz bu sistemle Twitter yeni bir gelir kaynağı elde etmeyi planlıyor. New York Times'tan gazeteci Andrew Tavani üyeliğin ücretinin aylık 20 dolar yani bugünün kuruyla yaklaşık 73 lira olacağını iddia etti.

Twitter böylece SocialFlow ve HootSuite gibi diğer oyunculara rakip olmayı da planlıyor. 

Ayrıca win-win yani 'kazan-kazan'la şirket ve fenomenlere siz kazanın ama biz de kazanalım mesajı verecek.

Bu sistemin ne zaman yürürlüğe gireceği ise henüz belli değil.
 

Editör: TE Bilişim