Türkiye'de planlanan "Beton Yol" uygulamasının asfalta göre yüzde 35 daha ucuz, 2 kat daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor. Bazı belediyelerin ihaleye çıkardığı, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ise "Beton Yol" şartnamesi aradığı biliniyor.
Dünya Gazetesi'nin haberine göre; firmalar, artık şehirlerarası yol ihalelerinde beton yol teklifi verebilecek. Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, "Beton Yol" uygulaması ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
"HER YIL AVRASYA TÜNELİ AÇABİLİRİZ"
“Belediyelerimiz önde gidiyor. Samsun’da, Trabzon’da bazı bölgelerde, Tekirdağ’da bazı yollar beton yapılıyor. Yol tamamen beton olabileceği gibi üstüne asfalt da olabilir. ABD yollarının yüzde 90’ı beton. 100 yıllık beton yollar var. Belçika–Hollanda’da beton yol oranı yüzde 50’lerde. Bizde oran yüzde 3. Gelecekte yollarımız dayanıklı, ucuz maliyetli, çevreyle dost ve yüksek performanslı beton yollar olacak. Asfalt yollara göre ilk yapım maliyeti açısından yüzde 35 daha ucuz ve daha uzun ömürlüdür. Asfalt yollara harcanan bakım onarım giderlerinden sağlanan kâr ile her sene bir Avrasya Tüneli açabiliriz”
 

Editör: TE Bilişim