Turgutlu Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Turgay Şirin başkanlığında gerçekleşti. Denetim komisyonun oluşturulduğu mecliste Karaköy Mahallesi’nde belediyeye ait taşınmaz 25 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildi, sözleşmeli personel çalıştırılması ile muhtelif kadro ihdasları da görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin başkanlığında meclis salonunda gerçekleşen Ocak ayı meclis toplantısında gündemdeki konular karara bağlandı. Gündem maddesi gereğince 2017 yılı Aralık ayı toplantısına ait toplantı tutanağı ve meclis kararları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Bir diğer madde olan denetim komisyonu oluşturulmasında kapalı oy usulü yapılan seçimde 5 kişilik Denetim komisyonuna Mustafa Yavaş, Ömer Sakı, Ferhat Yıldız, Mümtaz Dündar ve İsmail Parmaksız seçildi. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in senelik izni görüşülmesinde yıllık iznin 30 gün olarak istenilen tarih ve zamanda kullanılması oy birliği kabul edildi. Sözleşmeli personel çalıştırılması ile muhtelif kadro ihdasları da görüşülerek oy birliği ile karar bağlandı. Bir diğer madde olan Karaköy Mahallesi’nde Turgutlu Belediyesi’ne ait olan arsanın Diyanet İşleri Başkanlığı’na 25 yıl süre ile tahsisi görüşülerek kabul edildi.

Alınan kararlar için meclis üyelerine teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Şirin, “Önemli kararlara imza attığımız meclis üyesi arkadaşlarımızın yeni yılını kutluyorum. Yeni yılın ülkemize sağlık, barış huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Toplantı sonunda Belediye Başkanı Turgay Şirin meclis üyelerine hediye takdim ederek, yeni yıllarını kutladı.
Kaynak: iha