Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde  81 İlden geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ile birlikte Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Manisa Ticaret Borsası delegelerinin oylamalara katıldığı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek ve Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Cahit Yayman’ın da Genel Kurul kapsamındaki toplantı ve sunumlarda yer aldığı   74. Genel Kurul’un açılış programında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu iş dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacak” dedi.​
Manisa TSO, Manisa TB ve Turgutlu TSO’ya TOBB’da önemli görev
TOBB’un 74. Genel Kurulunda Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, rahmetli Bülent Koşmaz’ın ardından TOBB Organlarında ilk kez görev aldı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, 81 İlden Genel Kurula katılan TOBB Delegelerinin oylarıyla TOBB’un Ticaret ve Sanayi Odası Konsey Üyeliğine seçildi. Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın’da TOBB’un Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliğinde yer alan bir diğer Manisalı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı oldu. Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise 81 İlden Genel Kurula katılan TOBB Delegelerinin oylarıyla bir kez daha TOBB Ticaret Borsaları Konsey Üyeliği’nde görev aldı. Böylece  Manisalı 3 Oda ve Borsa Başkanı, Manisa İş Dünyasının TOBB’un çatısı altındaki temsilcileri oldular.
‘Oda ve Borsa Başkanlarından teşekkür’
Seçimlerin ardından ortak bir açıklama yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, öncelikle 74. Genel Kurulda yeniden TOBB Başkanı seçilen M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu tebrik ettiklerini belirterek, TOBB Konsey Üyeliklerine seçilmelerinden dolayı kendilerini oy veren TOBB delegelerine teşekkür ettiler. Manisa olarak TOBB’un Konsey Üyeliklerinde yer almanın onur ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkanlar, Ülkemizin ve Manisa’mızın gelişimi için TOBB’un Konseylerinde var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söylediler. TOBB’da Manisa’nın gücünü fazlasıyla hissettireceklerini sözlerine ekleyen başkanlar, Manisa Oda ve Borsalar Başkanları olarak birlik ve beraberliği yeni dönemde de sürdüreceklerini belirttiler.
‘Manisa Delegeleri Salonda yerini aldı’
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB-ETÜ) düzenlenen 74 Genel Kurulu’nda Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Manisa Ticaret Borsası delegeleri de  yerini aldı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Cahit Yayman,  Manisa TSO TOBB Delegeleri  Atilla Altuntaş, Çağrı Tuatay, Hayati Dolman, İbrahim Akdoğan, İsmail Çalışkan, Rıfat Emin Uygur,Hakan Kadayıfçılar,  Hüseyin Tüncer, Tamer Akkal, Yahya Caymaz ile Manisa Ticaret Borsası TOBB Delegeleri Ali Yılmaz ve Ergun Türek TOBB’un 74. Genel Kurulunda Manisa’yı  temsil eden isimler oldular.

 

Editör: TE Bilişim