MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Halitpaşa, Alibeyli ve Çınaroba mahallelerindeki tarım arazilerinin bulunduğu bölgeden geçen Karadağ deresinde 5 kilometrelik temizlik çalışmasına devam ediyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 17 ilçe merkezi ve mahallelerinde yer alan derelerde olası su taşkınlarını engellemek için temizlik, ıslah ve korkuluk çalışmalarını sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Saruhanlı ilçesine bağlı Halitpaşa, Alibeyli ve Çınaroba mahallelerinin sınırları içerisinden geçen Karadağ deresinde 5 kilometrelik temizlik çalışmasına devam ediyor. MASKİ tarafından yürütülen temizlik tamamlandığındatarım arazilerininyağışlı havalarda olası su taşkınlarından zarar görmesiengellenecek.

Halitpaşa mahalle sakinlerinden Bayram Gürdemir, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Karadağ deresinde yürüttüğü temizlik çalışmasından dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Gürdemir, “Halitpaşa, Alibeyli ve Çınaroba mahallelerimizin tarım arazilerinin bulunduğu bölgeden geçen derenin durumu çok kötüydü. Su taşkınlarından tarım arazileri zarar görüyordu. Yıllardır çiftçiye sorun olan deremize bu hizmetin gelmesinde emeği geçen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a ve personeline halkımız adına teşekkür ederim” dedi.

Alibeyli Mahalle Muhtarı Ferhat Badak, “Aşırı yağışlarda deremizden taşan sular nedeniyle vatandaşımızın mahsulleri etkileniyor ve evlerini su basıyordu. Bu sıkıntımızı ilettik ve MASKİ çalışmalara başladı. MASKİ Genel Müdürlüğü’nün hizmetlerinden memnunuz. Ne zaman bir talebimiz olsa ilgileniyorlar. Çalışmamız tamamlanınca çok daha iyi olacak. Hizmetler için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha