Düzenlenen basın toplantısına Ören’in yanı sıra CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, İl Başkanı Halil Tokul ve partililer katıldı. İl Başkanı Tokul ve milletvekili Nurlu’nun kısa konuşmalarının ardından söz alan eski vekil Hasan Ören, davayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Ören ilk olarak davanın geçmişi ile ilgili konuşan Ören, açıklama yapmasındaki asıl sebebin geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir video kaydı olduğunu aktardı. Ören şöyle konuştu; “Bundan 3-4 gün önce tutuklu olan arkadaşlarımızın birisi izne çıktı ve izinde televizyon karşısına geçerek kısa bir video yayınladı. Buradaki söylediklerini tahmin ediyorum kendisi de inanmamıştır. Pamuklu mensucat olayı, çok kaba hatlarıyla o günün parasıyla 3 milyon 751 bin dolara alınmıştır. Çok kısa bir süre sonra üzerine bir lamba bile dikmeden bugünün parasıyla 104 milyona satılmıştır. Bunlar sadece oranın hurdalarından 700 bin doların üzerinde gelir elde ettiler. Dünyanın hiç bir tarafında emek, alın teriyle 1'e 10 kazanamazsınız.”
"O FOTOĞRAFIN İÇERİSİNDE NEDEN YER ALMAK İSTEDİĞİNİ DE ASLA ANLAMIŞ DEĞİLİM"
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir videoya değinen Ören, “O videoyu izlediğimde farklı bir fotoğraf daha gördüm. İçeride olan ve izinli olarak dışarı çıkıp basın açıklaması yapan arkadaşımızın yanında daha önce iki dönem milletvekilliği yapan, bugün ise belediye başkanlığı görevinde bulunan arkadaşımız dikkatimi çekti. O fotoğrafın içerisinde neden yer almak istediğini de asla anlamış değilim. Çünkü bu olay, sadece İsmet Turhangil, Ali Suat Ertosun, Hasan Ören'le yürüyen bir iş değil. Benim görevim 2004-2005 yılında yüzlerce Pamuklu Mensucat dosyasını başbakandan cumhurbaşkanına, bakanlardan sivil toplum örgütlerine Türkiye'de ne kadar duyarlı insan var ise danışmanlarım ve arkadaşlarımla birlikte bunu yaymak oldu. Bunun bir amiral gemisi var. Bu dosyanın içerisinde sayın belediye başkanının mensup olduğu partinin genel başkanı, başbakanı, cumhurbaşkanı var. Çok iyi hatırlıyorum. Akhisar'dan dönüyorum. Başbakanlıktan danışman arkadaş aradı. Dedi ki 'Sayın vekilim, Başbakanım adına arıyorum. Göndermiş olduğunuz dosyayı Sayın Başbakan ciddi buldu. Başbakanlık Teftiş Kurulu'na gönderdi.'
"O RAPOR BU DOSYANIN İÇERİSİNE GİRDİ"
Başbakanlık Denetleme Kurulu buraya kişileri görevlendirerek çok ciddi bir rapor hazırladı. Başbakanlığa bu rapor sunulduğunda ki raporun yine takipçisi benim, Özelleştirme İdaresi'ne yine götüren benim, bugünün Cumhurbaşkanı, o günün başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu konuda usulsüzlük olduğunu, Pamuklu Mensucat’la ilgili acilen hisselerin geriye alınmasını, mahkeme sürecinin devam ediyor ise paranın yatırılarak özelleştirmenin durdurulmasıyla ilgili raporu Özelleştirme Yüksek Kurulu'na gönderdi. O rapor bu dosyanın içerisine girdi. Şimdi o fotoğrafta olan arkadaşlara sesleniyorum, Ali Suat Ertosun'un bu konuda büyük gayretleri vardır. İsmet Turhangil'in bu konuda büyük gayretleri vardır. Bu konuda benim acizane gayretlerim vardır. Ama 3 kişi değiliz. Recep Tayyip Erdoğan'ın da o gün bu dosyayla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporunu yazdırmamış olsaydı bugün bu dosyanın sonuçlarında böylesi bir karar çıkma olasılığı biraz daha zayıf olurdu” dedi.
"BEN BU RAPORUN KARŞISINDAYIM DE Kİ SENİ ANLAYAYIM"
Sosyal medyada ve basında yer alan basın açıklaması fotoğrafını da eleştiren Ören, "O fotoğraftaki arkadaşa da, o belediye başkanına da buradan sesleniyorum o fotoğrafı veriyorsan git Başbakanı eleştir. Amiral gemisi Başbakandır. Orada duruyorsan o dışarıya izinli çıkan arkadaşımıza destek veriyorsan parti içerisinde de git bugün Sayın Cumhurbaşkanı'na 'Olmaz kardeşim. Sen Başbakanlık Teftiş Kurulu'na bunu gönderdin. Böyle bir rapor çıkardın' ben bu raporun karşısındayım de ki seni anlayayım” diye konuştu.
"ÖRNEK TEŞKİL ETSİN"
Cezanın örnek teşkil etmesi gerektiğini söyleyen Ören, “Siz dosyalarda 11 dosya sahibine dosyayı verirken, burayı sanayi alanı gösterirseniz, ortak girişim grubuna da imarı ticari alana çevrilmiş şekilde verirseniz işte aradaki 1'e 10'luk fark buradan çıkıyor. Türkiye'de ilk defa yargı özelleştirmelerle ilgili karar verdi. Bu kararı Türkiye'ye örnek olmasını istiyoruz. Artık bu karardan bundan sonra siyaseten, siyasetle iş tutan bir takım yerlerle ilgili rantı devşirmeyi, rantı düşünen insanların bu karar caydırıcı örneği olsun” şeklinde konuştu.
"ESAS AZMETTİRİCİ ONLARDIR"
Dava sonucunda sadece OGG yönetiminin ceza almadığını hatırlatan Ören, “Özelleştirme idaresi başkanı ve bu konudaki komisyonda bulunan herkesin beraat kararı da bozulmuştur. Onlar da şimdi yargılanacaktır. Esas azmettirici onlardır. Bu arkadaşlarımız sadece fikir babası olabilir ama Özelleştirme İdaresi Başkanı ve bu dosyaları hazırlayan arkadaşlar bu işe alet olmasalardı, buradaki arkadaşların bu sonuçlara ulaşması mümkün müydü? Onların da sonunda muhakkak yargının önünde hesap vereceklerine inanıyorum.  Belediye buraya 344 bin lira emlak değeri bildirmiş. Emlakçılar 500 ila 750 bin lira metrekaresine değer bildirmiş. Özelleştirme İdaresinden gelen arkadaşlar nasıl oluyor da buraya 40 bin lira değer bildiriyorlar? 10 kat aşağısı, 20 kat aşağısı” dedi.
BÜLENT KOŞMAZ’A TEŞEKKÜR
Ören konuşmasının sonunda MTSO Başkanı merhum Bülent Koşmaz’a da teşekkür etti. Eski vekil Ören, “Davayla ilgilendiğim sürece bildiği bütün bilgileri benimle paylaşan, bu konuda bana destek veren merhum Bülent Ağabeyimi, Bülent Koşmaz’ı rahmetle anıyorum” dedi.
HAKKI BAYRAKTAR’A SAHİP ÇIKTI
Ören, son olarak da yine aynı davada yargılanan Hakkı Bayraktar’la ilgili de konuştu. Ören, “Rant iddiaları ortaya çıktığında benimle de bizzat görüşüp ne yapması gerektiğini soran, sonrasında da hisselerini bir kuruş kar etmeden devreden Hakkı Bayraktar’ın da içeride olmasına üzülüyorum. İçim acıyor. İnşallah en kısa sürede çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim