Yunusemre Belediyesi, kış aylarında sokak hayvanların soğuk ve yağışlardan etkilenmemesi için ilçenin çeşitli noktalarına kedi-köpek evleri yerleştirdi. Belediyenin sokak hayvanları için gösterdiği duyarlılık vatandaşların da takdirini kazandı.
‘Onlar Bize Emanet’ sloganı ile ilçede belirlenen noktalara kedi ve köpek evleri yerleştiren Yunusemre Belediyesi, soğuk kış mevsiminden hayvanların etkilenmemesi için de harekete geçti. Tamamlanan kulübeler için gerçekleştirilen dağıtım etkinliğine Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Şükran Irmak, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan katıldı.
Kulübelerin ilçenin çeşitli noktalarına konuşlandırılacağını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, hayvanseverlere de çağrıda bulundu. Kış aylarının sokak hayvanları için oldukça zorlu geçtiğini aktaran Başkan Çerçi, “Soğuk havalarda hayvanlarımızın aç kalıp üşümemesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar 150’ye yakın kedi ve köpek kulübesinin dağıtımı yapıldı. Talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda kulübelerimizin dağıtımını sürdüreceğiz. Tabi bizim bu girişimimiz kadar vatandaşlarımızın duyarlılığı da önemli. Onların da sokak hayvanlarımıza gereken şefkati göstereceklerine inanıyorum. Doğal hayatı ve evcil hayvanları koruma noktasında belediye olarak bu tür çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.
Etkinlikte konuşan AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ise, “Belediyecilik hizmetlerimiz sadece insana endeksli değil. Yunusemre Belediyemiz soğuk kış aylarında vatandaşlarımızın besleyeceği kedi ve köpekler için hazırladığı evleri kentin çeşitli noktalarına dağıtacak. Her konuda hassasiyetini ortaya koyan Yunusemre Belediyemiz bu konuda da çalışmalarda bulundu. Yapılan çalışmalardan dolayı Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ediyorum” dedi.
Yunusemre Belediyesi’nin dağıttığı kulübelerden alan İsmet Özcan isimli vatandaş belediyeye soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını unutmadığı için teşekkür ederken Dilek Görgülü isimli vatandaş ise Yunusemre Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Çok iyi bir uygulama. Normalde evimde de kedim var. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi bahçesinde çok fazla kedi var. Üzülüyorduk hep dışarıda kaldıkları için. Belediyeye uygulama yaptığı için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.


Kaynak: iha