Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde terör olayları protesto edildi. Şehzadeler Belediyesi’nin öncülüğünde ilçedeki 133 oda ve STK’nın desteğiyle Cumhuriyet Meydanı Milli Egemenlik Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasında hem şehitler için dua edildi, hem de terör lanetlendi. Programa katılanlara Şehzadeler Belediyesi tarafından Türk bayrağı dağıtılırken, şehitler için de lokma hayrında bulunuldu.

"Yaşadığımız terör değil, devletler savaşı"

Ahmet İnce’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda vatandaşlara hitap eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bugün bu meydanda 133 sivil toplum örgütü adına, sesimizi duyan herkese, birliğimizi ve beraberliğimizi gösterecek, teröre ve onun alçak destekçilerine, işbirlikçilerine tepkimizi haykıracağız. Merhum Akif’in Çanakkale Destanı’nda anlattığı saldırıların bir benzerinin yaşandığı günlerdeyiz. Haçlı seferlerindeki saldırıların bir benzerini yaşıyoruz. İkinci büyük Kurtuluş Savaşını veriyoruz. Ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar, ülkemiz üzerinde tezgah kuran düşmanlar bilsinler ki millet olarak her şeyin farkındayız. Yaşadığımız terör değil, devletler savaşı. Artık yürüttükleri vekalet savaşlarını gizleyemez hale geldiler. Terör örgütlerini ordularının birer parçası haline getirdiler. Var olanı kullanıyorlar, yenilerini kuruyorlar, eğitip donatıyorlar. Ellerine hedefler tutuşturuyorlar. O yapıları kendi istihbarat ağları üzerinden yönetiyorlar. Hepsini bir tek hedefe, Batı’nın coğrafyamızı paramparça etme hedefine kodluyorlar" dedi.

"PKK ile DEAŞ, PYD ile DHKP-C arasında hiçbir fark yok"

"Biz bu savaşın ne olduğunu, ne büyük bir hesaplaşma olduğunu, siyasi tarihimizde nereye denk düştüğünü, meselenin dar anlamda terör değil, devletler mücadelesi olduğunu biliyoruz" diyen Başkan Çelik açıklamasını şöyle tamamladı:
"Türkiye’yi yıldırma, korkutma, küçültme, bir yüzyıl daha rehin alma, coğrafyasına etkisini ortadan kaldırma mücadelesi olduğunu da çok iyi biliyoruz. PKK’yı ABD ve Avrupa destekliyor, üzerimize saldırtıyorlar. FETÖ’yü ABD ve Avrupa ülkeleri besliyor, ülkemizde iç savaş çıkartmaya çalışıyorlar. PYD’yi yine ABD ve Avrupa ülkeleri besliyor, Suriye toprakları üzerinden Türkiye’yi çevreleme, kuşatma harekatı yürütüyorlar. DEAŞ dediğiniz yine bir ABD, Avrupa icadıdır. O da Türkiye ile savaşıyor. PKK ile DEAŞ, PYD ile DHKP-C arasında hiçbir fark yok. Bakıyorsunuz hepsi aynı mevziden kurşun yağdırıyor. Neden? Çünkü patronları aynı, verilen talimatlar aynı, aldıkları ihale aynı. Bu örgütler sadece örgüt değildir. Bunlar coğrafyamıza yönelik işgalin dış müdahalenin parçasıdır. Öncü güçleridir. Bu örgütlere karşı verilen her mücadele de birer kurtuluş mücadelesidir. Bu meydanda bulunan bütün sivil toplum örgütü temsilcileri adına, şehzadeler şehri Manisa’dan Türkiye düşmanlarına, necip Türk milletinin düşmanlarına sesleniyorum, İstiklal Marşı’nın ilk cümlesi ‘Korkma’ ile başlayan bir milleti asla korkutamazsınız. Türkiye’yi, bu milleti diz çöktüremezsiniz. Aklınızı başınıza alın, bu milletle oyun oynamayın. Bir Çanakkale boğazına 250 bin şehit vermiş bu milletten bir avuç toprak alamazsınız. 80 milyon bu millet bağımsızlığı için dün öldüğü gibi bugün de seve seve ölmeye, şehit olmaya hazır ve nazırdır."
Manisa İl Müftü Yardımcısı Paşa Bektaş tarafından yaptırılan duanın ardından etkinlik sona erdi.
Kaynak: iha