Yunan İşgaline Direnirken şehit düşen Halit Paşa, Halitpaşa Mahallesinde bulunan anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı. Halitpaşa Meydanı’ndan başlayıp, Şehit Halit Paşa anıtına kadar devam eden kortejle başlayan anma programında tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen dualar edildi.

Milli Mücadele’nin simge isimlerinden Şehit Halit Paşa anısına Halitpaşa Mahallesinde bulunan anıtı önünde anma programı düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen anma programına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Erdinç Karaköse, Kültür Daire Başkanı Ergün Aksoy, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Halitpaşa Mahalle Muhtarı Harun Karakayış, Şehit Halit Paşa’nın torunu Mehmet Karaosmanoğlu, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Anma programı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri eşliğinde Halitpaşa Mahallesi meydanında başlayan ve Halit Paşa anıtına kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehterinin mini konseri ile devam eden anma programında daha sonra Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Erdinç Karaköse, Halit Paşa’nın hayatını anlattı. Anma programında ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. İlk olarak söz alan Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, 7 Eylül Saruhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunu gününü kutladı.

“Şehitlerimiz birer sembol”

Şehitlerin birer sembol olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, “1919 yılı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk henüz daha Samsun’a çıkmamış. İzmir 15 Mayıs’ta işgal edilmiş, Yunan orduları Manisa’ya doğru geliyor. Maalesef her zaman olduğu gibi o günde hainler var. Bir kısmı teslim olalım diyor. Ama bu sırada bazı yiğitler var. Bu yiğitler ordu kurulmadan mücadeleye başlıyor. Bunlardan bir tanesi de şehit Halit Paşadır. Biz bu şehitlerimizi, bu gazilerimizi anmak zorundayız. Biz bu vatanı onlara borcuyuz. O günkü mücadele hala devam ediyor. Saruhanlı, Manisa’nın en çok şehit veren ilçelerinden bir tanesi. Mücadelemiz devam etmek zorunda. Bu vatanın bütünlüğü için sonuna kadar çalışmalıyız” diye konuştu. Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu ise, “Tarihin her aşamasında bu memlekete hizmet etmiş kişileri anmak zorundayız. Böyle bir çalışmayı yapmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza, çalışma arkadaşlarına ve değerli muhtarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından vatan savunmasında şehit düşmüş tüm askerlerimizin ve Şehit Halit Paşa’nın ruhlarına ithafen Saruhanlı çarşı cami imam hatibi Adem Karakuş tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Yapılan duaların ardından anma programına katılan vatandaşlara pilav ikramında bulunuldu.
Kaynak: iha