Haber: Murat Yalçın  

Jandarma Üst Çavuş Sadık Akın 24 Nisan 2018 tarihinde Şırnak’ın Bestler Dereler Soru Tepe mevkiinde devam eden operasyon sırasında, teröristler tarafından daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Akın yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. 
Akın’ın şehit haberi memleketi Uşak’ı ve eşinin memleketi Manisa’yı yasa boğdu. 
Akın, Aliağa'da görev yaptıktan sonra 2017 yılının Mayıs ayında Şırnak'a tayini çıkmıştı. Şırmak’ta görev yapdığı esnada izine gelip Manisalı eşi Şenay Akın’la birlikte hastaneye gitti. 4 aylık hamile olan Akın’ın karnındaki bebeğin cinsiyetinin erkek olduğu anlaşıldı. 
Büyük sevinç yaşayan çift evlerine dönerken Sadık Akın eşine o yürek burkan vasiyeti bıraktı. 
Manisahaberleri.com’a eşinin son gününü anlatan Şenay Akın, “Anlatacağım çok şey var. Çocuğumuz 23 haftalıkken babası şehit oldu. Manisa’ya gelip cinsiyetini öğrenmiştik. O zaman henüz 4 aylıktı bebeğimiz. Çok sevinmişti. Ama oğlunu göremedi. Göremeyeceğini biliyordu sanki. Vasiyetini bırakıp öyle gitti.”

EŞİM ŞEHİT OLACAĞINI BİLİYORDU 
Acılı eş, “Eşim izni bittiğinde Şırnak’a dönmeden önce bana ‘Bir daha dönmeyebilirim. Şehit düşebilirim. Olur da dönmezsem oğluma Sadık Akın ismini ver. Eğer şehit düşmezsem, sağ salim dönersem oğlumuza Mustafa Kemal ismini koyarız’ demişti. Ama dönemedi. Ben de onun vasiyetini yerine getirmek için oğlumuza Sadık Akın ismini verdim. Oğlum şehit babasının ismini taşıyacak.” dedi.     

“MAYINA BASARSAM CENAZEME BAKMA”   
Eşinin mayına basıp şehit olmaktan bahsettiğini hatırlatan Şenay Akın, “Bana hep, ‘Ben mayına basmaktan korkuyorum. Olurda mayına basıp şehit olursam cenazemi bir torbaya koyacaklar. Cenazeme bakma.’ diyordu. Ben onun cenazesine baktım. Yüzünü açtım baktım. Bana gülümsedi.” diyerek göz yaşı döktü. 
Şehidin oğlu sezaryenle dünyaya geldi. Çiftin Göksu adında bir de kızları bulunuyor.
Editör: TE Bilişim