Salihli Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılında çok sayıda öğrenciyi Anıtkabir’de Ata’nın huzurunda buluşturdu.

Atatürk’ü Anma programı gezisinde ilk olarak Atatürk evini ziyaret eden öğrenciler, saatler 09.05’i gösterdiğinde Ata’ya saygı duruşunda bulundu. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın 10 Kasım mesajının okunmasından sonra Atatürk Evinde bulunan müzeyi gezen kafile, buradan Cumhuriyetin ilan edildiği ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi binasını ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’de ziyaret eden öğrenciler, ellerindeki çiçekleri mozoleye bırakarak hep birlikte saygı duruşunda bulundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılında gençler, Atatürk’ü andı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkmaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler ise böyle anlamlı bir günde Atatürk’ün huzurunda olma fırsatını sağlayan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya gönülden teşekkür ettiklerini dile getirdi.
Kaynak: iha