Manisa’nın Salihli ilçesindeki İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası Başkanlığı seçimlerinde mevcut başkan Davut Dilek 3.kez seçilerek güven tazeledi.

209 üyesi bulunan Salihli İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığını Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter’in yaptığı kongrede tek aday olarak girdiği seçimde mevcut Başkan Davut Dilek 3.kez odanın başkanı seçildi. Olağan genel kurulda 3.kez oda başkanlığına seçilen Dilek, kongreye katılan üyelere teşekkür etti.

Kongrenin divan başkanlığını yapan MESOB Başkanı Hasan Geriter ise kayıt dışına dikkat çekti. Kayıt dışının sadece İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası’nın değil, Türkiye’deki tüm esnaf odalarının sorunu olduğuna vurgu yapan Geriter, şuan Türkiye genelindeki kayıt dışı oranın ise yüzde 35 olduğunu belirtti. Geriter konuşmasında ayrıca, ülke genelindeki çırak ve usta sıkıntına değindi. Davut Dilek başkanlığındaki Salihli İnşaat Sanatkarları Esnaf Odası yönetim kurulu; Tuncay Ünlü, Remzi Cihan, Veli Arslan, Gökhan Sönmez, Mehmet Demir, Secat Kızıltuğ’dan oluşurken, denetim kurulu ise Ali Baldan, Kemal Karabağ ve Vural Tozan’dan oluştu.
Kaynak: iha