Sakarya'nın Arifiye ilçesinde doğal gaz boru hattının geçtiği bölgede patlama oldu. Patlama sonrası yangın çıktı. Gökyüzünü alevler sardı. Bölgedeki muhabirler alevlerin kentin neredeyse her bölgesinden göründüğünü ifade etti. İtfaiyenin müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı, alevler söndü. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Bizim ilk tahminimiz, değerlendirmemiz heyelana bağlı bir doğal gaz sızıntısı yangını çıkarmış olabilir." dedi.
DOĞAL GAZ HATTINDA YANGIN
Sakarya' nın Arifiye ilçesi Çaybaşı Değirmendere mevkiinde doğalgaz hattında meydana geldiği düşünülen yangın üzerine itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

ALEVLER GÖKYÜZÜNÜ SARDI
Bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanan bölgedeki muhabir, "Patlama 7.50 civarlarında oldu. Sakarya'nın her yerinden her mahallesinden göründü neredeyse. Kuş bakışı olarak 40 kilometreden alev topunun göğe çıktığı görüldü." dedi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
İtfaiyenin müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı alevler söndü.
SAKARYA VALİSİ NAYİR: CAN KAYBI VE YARALI YOK
Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir patlamayla ilgili açıklama yaptı. Vali Nayir, "Saat 07.30 gibi ulaştı. Yangın ihbarı şeklindeydi. Doğalgaz ana iletim hattında bir yangın olduğu, o bölgede de heyelan riskine ait çalışmaların yapıldığı bilgiler de var. Bizim ilk tahminimiz, değerlendirmemiz bu heyelana bağlı bir doğal gaz sızıntısı yangını çıkarmış olabilir diye düşünüyoruz. Can kaybı ve yaralı yok. Kısa zamanda biteceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim