AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’nin daha önceki yıllarda Merkez İlçe Başkanı ve diğer görevlerde başarılı bir imtihan verdiğini yeni yönetiminin belli olmasının ardından referandumda imtihanından da başarıyla ayrılacağına inandığını belirtti. Berk Mersinli’nin Manisa İl Başkanı olmasının tüm teşkilatlarda yeni bir heyecan oluşturduğunu gözlemlediğini kaydeden Özdağ, “Bu heyecanla da Referandumda sandık bizleri bekliyor olacak. Yeni Anayasa ile ilgili 18 maddeyi halkın onayına sunacağız. Halkımız da kısmet ederse büyük bir teveccüh gösterecek. Şu ana kadar ki referandumlarda AK Parti Manisa olarak Türkiye ortalamasında aldığımız oy oranının altında oy almıştık. Bizim Hedefimiz Berk Mersinli’nin İl Başkanı olduğu ilk referandumla birlikte Türkiye ortalamasını yakalamak hatta daha üzerine çıkmak. Tabi bu başarı sadece Manisa’da ki liderimize bağlı değil. Bizim şu an Manisa’da ki liderimiz, İl Başkanımız olması sebebiyle Sayın Berk Mersinli. Gençlik Kollarından, Kadın Kollarına, İl Yönetimi, İlçe Teşkilatlarından, Belediye Başkanlarından, Milletvekillerine, Manisa’da bize gönül veren tüm sivil toplum kuruluşlarına kadar hepimiz İl Başkanımız olan Berk Mersinli’nin emrindeyiz. Allah çalışanlara verir ve Referandum oylamasında Manisa’da Türkiye ortalamasının üzerinde oy alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
ELMANIN SAPI, ÜZÜMÜN ÇÖPÜ DEMEYECEĞİZ
“Allah kim çalışır ve samimi olursa ona verir. O nedenle çalışmalarımızda asla elmanın sapı, üzümün çöpü demeyeceğiz. Referandum sürecinde Anayasa taslağımızı çok iyi anlatacağız” diyen Özdağ, “Cumhuriyetle ilgili tüm sözleri Mustafa Kemal Atatürk 1923’te söylemiş ve ardından da Cumhuriyet kurulmuştur. Başka bir Cumhuriyetimiz ise yoktur. Şimdi Türkiye olarak yeni bir sistem değişikliğine giderek yönetim ihtiyaçlarımızı karşılayacak, istikrarı esas alan hükümet sistemine geçiş yapacağız. Bu nedenle Yeni Anayasa ve Başkanlık bir rejim değişikliği değil bir sistem değişikliğidir. Bu düzenleme Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına münhasır yapılan bir düzenlemede değildir. Türkiye’nin geleceğini kuşanmak, kuşatmak, geleceğini ipotek altına almak isteyenlere karşı meydan okuma meselesidir. Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki ben Ülkücüyüm. Ülkü Ocaklarında Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. MHP ve Ülkücü kuruluşlar davasından da 12 Eylül 1980 darbesinde idamla yargılandım. 7 yıl Cezaevinde kaldım çıktıktan sonra da Sayın Alparslan Türkeş’le, Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ile siyaset yaptım. Belki o dönemde ismimiz pek duyulmuyordu ama Türkiye’nin her yerinde seminerler verdim. Yeniden Ocağımız tütsün diye gayret sarfettim. Daha sonra Sayın Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte Büyük Birlik Partisini kurduk. 17 yıl birlikte çalıştık. Bunun 6 yılı Genel Başkan Yardımcılığı göreviydi. Daha önceki yıllarda da duruşumdan asla taviz vermedim ve AK Partide Ülkücü Milletvekilliği kimliğimle siyasete devam ediyorum” ifadesinde bulundu.
SAYIN ERDOĞAN BÜYÜK BİR MİLLİYETÇİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok büyük bir milliyetçi ve ülkücü olduğuna inandığını ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Milliyetçilik milletinden yana olmaktır. Ülkücülükte milletini özgür, zengin, dünya milletler sahnesinde söz sahibi yapmaktır. Nizam-ı Alem’dir, İlay-ı Kelimetullah’tır. Kızılelma’dır. Bu Kızılelma da Türkiye’yi zengin yapmak, hinterlandımızda ki bizim kültürümüz, bizim dinimizle, bizim milletimizle ilişkisi olan herkese mutluluk ve barış sunmaktır. Dünya barışına katkıda bulunmaktır. Birleşmiş Milletlerde söz sahibi olmaktır. Günümüzde bunu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığını görüyorum. Gerek ekonomimize, güvenliğimize, gerek dış politikadaki yapmış olduğumuz hamlelere yönelik küresel emperyalistler tarafından yapılan saldırı ve baskıların tamamını Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu kalkınma hamlelerine bağlıyorum. Çünkü Sayın Erdoğan Türkiye’yi idare etmeyi kabul etmedi Türkiye’yi gerçek anlamda yönetmek ve muasır devletler seviyesine çıkarmayı hedefledi. Bu nedenle Sayın Erdoğan’ı örnek olup hepimizin vazifesi baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakabilmek. Bugünkü Türkiye’yi daha iyi noktaya getirebilmek için hepimize önemli sorumluluk ve görev düşüyor. Bu sorumluluğu ve görevi şiar edinip Türkiye’yi emperyalistlere yem yaptırmamalıyız. Referandum sürecinde meydanlarda Cumhuriyet Halk Partililerden, Saadet Partililerden, Büyük Birlik Partililerden, Milliyetçi Hareket Partililerden ve AK Parti’nin tamamından oy isteyeceğiz” dedi.
SAYIN BAHÇELİYE TEŞEKKÜR EDİYORUM
“Ben özellikle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve Meclisteki oylamalarda dik duran ve 18 maddenin değişikliği hususunda millet iradesinden yana tavrını koyarak destek veren tüm Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup Milletvekillerine teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine devam eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Referandum öncesinde Sayın Berk Mersinli’nin partimizin İl Başkanı olmasının ardından yeni il yönetimimizde belli oldu. Bazı arkadaşlarımız bu yönetime girerken bazı arkadaşlarımız ise belirlenen listeye giremediler. Giremeyen arkadaşlarımız asla neden giremedik düşüncesiyle küskünlük yapmasınlar. Bu bir bayrak yarışıdır ve listede olalım olmayalım bu yarışta hepimize çok önemli görevler, sorumluluklar düşüyor. Şahsım olarak Berk Mersinli beyefendiyi çok seviyorum. Kendisi iktisat mezunu, şimdi yüksek lisansını da bitiriyor. Siyaset bilgi, ahlak ve tecrübeyle yapılır. Bilgisi ve ahlakı zaten var. Tecrübesi de gençlik kollarından bu yana siyasete ara vermeden çalıştığı için her geçen gün daha da ilerliyor. İfade ettiğim gibi teşkilatlarımızla birlikte referandum sürecinde de Berk Mersinli Başkanımızın emrindeyiz. Çalışacağız, alnımızın akıyla, elimizi kirletmeden seçime gireceğiz, seçim sonucu açıklandıktan sonra da ay yıldızlı şerefli Türk bayrağımız ve AK Parti bayrağını Manisa Spil dağının en tepesine dikecek, seçim zaferlerimize bir zafer daha eklemenin bahtiyarlığını yaşayacağız” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Editör: TE Bilişim