Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner bütün ümmet coğrafyasının küresel işgalcilerin zulümleri altında tarumar olduğunu dile getirerek, “Müslümanların zalimce katledildiği zor zamanlarda uyanışın, dirilişin ve kurtuluşun habercisi olması gereken imtihan günlerinden geçiyoruz. Bu zulüm cenderesinden çıkmak adına herkesin sorumluluk alması gerekiyor” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner İbrahimi bir sadakat ve İsmaili bir teslimiyetle idrak edilmesi gereken kurban bayramının insanlığın kurtuluşuna, ümmetin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni etti.

Öner, “Adanmayı bilenlerin birbiriyle ünsiyet kurduğu, yaratıcıyla kurbet ettiği bayramlar; barışmanın, arınmanın, paylaşmanın, dayanışmanın, kimsesiz ellere uzanan bir iyilik eli olmanın daha bir ehemmiyet kazandığı ilahi armağan günleridir.”dedi.

Bütün ümmet coğrafyasının küresel işgalcilerin zulümleri altında tarumar olduğunu dile getiren Öner şunları söyledi:

“Müslümanların zalimce katledildiği zor zamanlarda uyanışın, dirilişin ve kurtuluşun habercisi olması gereken imtihan günlerinden geçiyoruz. İlgisiz kalmanın Müslümanlığın gafletini, insanlığın iflasını tescil ettiği, ölümlerin, zulümlerin, açlıkların eninde sonunda herkes için bedele dönüşeceğinden korkulması gereken bir cenderenin tam içindeyiz. Bu zulüm cenderesinden çıkmak adına herkesin sorumluluk alması, insani hassasiyetini ortaya koyması, ahlaki mesuliyetini kuşanması bayramları da bunun için fırsat bilmesi gerekir. Bayram sevgiyi aşılayan, barışı omuzlarında taşıyan, kardeşliği ev ev yaygınlaştıranlar için sadece kutsal bir gün değil, aynı zamanda fiili eylem günleridir. Dünya ancak İbrahimlerin cesareti ve İsmaillerin teslimiyetiyle selamet bulacaktır. Kurban, yakınlık için vesile olan; yaklaştırandır. Bugün temel değerlerinden uzaklaşarak bölünmüş, kan revan içinde dağılmış ümmetin, kurban bilinciyle tekrar İslâm’a ve tevhidi değerlere yakınlaşmaya, ümmet birliğini, bütünlüğünü tesis etmeye çok ihtiyacı var. Eğitim-Bir Sen olarak İslam Aleminin Kurban Bayramını tekrar kutlar, kardeşlik ve dayanışma gayretimizin artmasına, insanlığın felahına ve müminlerin birbirine yakınlaşarak ümmet kardeşliğini tesis etmelerine vesile olmasını dileriz.”
Kaynak: iha