19 Temmuz'da sona erecek Olağanüstü Hal'in (OHAL), üç ay daha uzatılmasını öngören tezkere, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu.
MGK 'OHAL' GÜNDEMİYLE TOPLANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün (17 Temmuz 2017) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK), OHAL'in uzatılması yönünde tavsiye kararı alması bekleniyor.
ERDOĞAN: TERÖR SONA ERDİĞİNDE OHAL DE BİTECEK
Erdoğan geçen hafta, OHAL'in üç ay daha uzatılmasının teklif edileceğini ve halen OHAL'e ihtiyaç olduğunu söylemişti. Cumhurbaşkanı, "Terörle mücadele ne zaman sona ererse OHAL de o zaman sona erecek" diye konuşmuştu.
19 EKİM'E KADAR SÜRECEK
Darbe girişiminin ardından ilan edilen ve yaklaşık bir yıldır devam eden OHAL, uzatılma kararı Meclis tarafından da onaylandıktan sonra en az 19 Ekim tarihine kadar sürecek.
1 AYLIK ARANIN ARDINDAN MECLİS İŞBAŞI YAPTI
TBMM Genel Kurulu, yaklaşık 1 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına bugün yeniden başladı. Kurulda, OHAL'in uzatılmasının da aralarında bulunduğu 3 Başbakanlık tezkeresinin görüşüleceği açıklanmıştı.
İLK MESAİ OHAL TESKERESİ İLE BAŞLADI
TBMM Genel Kurulu'nun ilk mesaisi, Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) bugün görüşülecek OHAL'in 19 Temmuz Çarşamba günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi için oldu.

Editör: TE Bilişim