​Mart ayı Meclis Toplantısında Manisa’nın geleceğini yakından ilgilendiren bir karara onay çıktı. Geçtiğimiz ay Muradiye’nin imar planı konusu gündeme gelmişti. Düzenleme imar komisyonuna havale edilmişti. Komisyon Muradiye’nin 5000’lik imar planını onayladı. Meclis gündemine gelen madde olduğu gibi kabul edildi. Böylece Muradiye imar planına kavuşmuş oldu. 
SIRA 1000’LİK PLANDA
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Muradiye’nin 5 binlik planı Mart ayında komisyondan geçecek. Yunusemre Belediyesi de 1000’lik planları kısa sürede yaparsa Muradiyemiz imar sıkıntısından kurtulmuş olacak.” demişti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP gurubu Yunusemre Belediyesi’nin önerisini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan beklenen görüş evrakın gelmesinin ardından söz verildiği gibi onayladı.
Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çerçi, 15 ay zaman kaybı yaşanmasına rağmen olanın onaylanmasının büyğk kazanım olduğunu söyledi. Çerçi, “2 yıldan beri çok büyük bir baskıyla karşı karşıyayız. Çünkü şehrin genişleme alanı Muradiye. Planın bir an evvel onaylanması gerekiyordu. Şehir için de önemli. Yunusemre ilçesinin nüfusu 10 bin artmış. İlçemiz çok ciddi göç alıyor. Bu da her yıl yeni konut ve arsa üretim demek. Bu bakımdan hazırlanan imar planının bu aşamaya gelmesi de büyük önem taşıyor” diye konuştu.
BİR EVRAK YÜZÜNDEN 1,5 YIL GECİKME
Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi, daha önceden Muradiye Mahallesindeki imar keşmekeşliğine son vermek adına 1/5000’lik Nazım İmar Planı yaptırıldığını açıklamıştı. Çerçi, 15 ay önce Manisa Büyükşehir Belediyesine ilgili evrakı yolladıklarını ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görüşünü içeren evrakın yetersizliği nedeniyle planın onaylanmadığını söylemişti. Son gelen evrakla birlikte görüş eksikliğinin tamamlandığını belirten Çerçi, “1/5000’lik plan Büyükşehir Meclisinden geçti. 1/1000’lik Uygulama İmar Planlarını hızlı bir şekilde meclisimizden geçireceğiz. Halkın beklentilerini karşılarken; şehrin geleceğini de inşa etmek istiyoruz” diye konuştu. 
MURADİYE’NİN KADERİ BUNA BAĞLIYDI
Yunusemre Belediyesi 2014 yılının Mart ayında faaliyete başladı. Yunusemre Meclisi, 2014 yılı Ağustos ayında oy birliği ile imar planı yapımı kararı aldı. Plan yapımı bir yıla yakın sürdü. Sürecin son bulmasıyla birlikte 1/5000’lik Nazım İmar Planlarının ardından 1/1000’lik Uygulama İmar Planlarının onayı ve arkasından imar uygulaması, ada düzenlemeleri gerçekleştirilecek.

 
 

Editör: TE Bilişim