MURADİYE’NİN KADERİ BUNA BAĞLI
Yunusemre Belediyesi Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 27 madde görüşüldü. En önemli gündem maddesi Muradiye ile ilgiliydi. Mecliste, Muradiye’de imar planlarının yetersiz olması dolayısıyla yaşanan sıkıntılar konuşuldu. “MURADİYE’DE KAOS YAŞANIYOR”
Muradiye’de bir kaos yaşandığının altını çizen Başkan Çerçi konuya ilişkin açıklamada, “Biz göreve geldiğimizde ivedi olarak 2014 yılı Ağustos ayında Meclisimizde oy birliği ile plan yapımı kararı aldık. Plan yapımı zaten bir yıla yakın sürdü. Biz Muradiye’de geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. Bu maddenin gündeme gelmesinin nedeni plan yapımı süresinde imar durumu alamayan vatandaşlarımızın taşınmazlarından yeni yapılan planlara aykırı olmayanlarını bekletmeyip imar durumu ve inşaat izni verebilmektir. Halihazırdaki imar adalarındaki yoldan cephe almayan taşınmazlar olması durumunda ön parsellere izin verilmeyecek ve mağduriyet yaşanması önlenecektir. Sorunun tek çözümü 1/5000’lik Nazım İmar Planlarının ardından 1/1000’lik Uygulama İmar Planlarının onayı ve arkasından imar uygulaması yani ada düzenlemeleridir” diye konuştu.
“BEKLENEN EVRAK BÜYÜKŞEHİRE GÖNDERİLDİ”
Başkan Çerçi, Muradiye Mahallesindeki imar keşmekeşliğine son vermek adına 1/5000’lik Nazım İmar Planı yaptırıldığını, 15 ay önce Manisa Büyükşehir Belediyesine yolladıklarını, ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görüşünü içeren evrakın yetersizliği nedeniyle planın onaylanmadığını fakat yeni gelen görüş ile eksiklerin tamamlandığını belirtti. 
Beklenen evrakın Büyükşehir Belediyesine gönderildiğini müjdeleyen Belediye Başkanı Çerçi, “Muradiye’de biz bu planları yaptık. Hızlı tren bu arada devreye girdi. Bundan 1 ay önce Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğünden ekipler geldi. İki sene içerisinde o yoldan hızlı tren geçecek. Bizim yaptığımız planların üzerinde bu doğrultuda değişiklikler yapılması gerekiyor. Şehir plancılarımız çalışmalarına devam ediyor. 1/5000’lik Nazım İmar Planına son halini vererek Büyükşehir Belediyesi’ne tekrar göndereceğiz. 1/5000’lik planın en kısa sürede Büyükşehir Meclisinden geçmesini bekliyoruz. Arkasından 1/1000’lik Uygulama İmar Planlarını hızlı bir şekilde Meclisimizden geçireceğiz. Halkın beklentilerini karşılarken; şehrin geleceğini de inşa etmek istiyoruz” diye konuştu. 
Konuya ilişkin söz alan CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı ise Planların onayı tamamlanmadan imar durumu ve inşaat izni verilmesinin bölgede sorunu çözmeyeceğini savunarak imar planı onay sürecinin beklenmesini istedi. Karar oy çokluğuyla meclisten geçti.
Öte yandan Yunusemre Belediye Meclisi, 18 amatör spor kulübüne nakdi yardım kararı aldı. Mart Ayı Meclis Toplantısının 7 Mart Salı Günü Saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.
 

Editör: TE Bilişim