Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, yılbaşı öncesinde satış rekorları kıran Milli Piyango biletinin haram olduğunu söyledi.    
Manisa Müftüsü Sinan Cihan, yılbaşı kutlamasına hazırlananlara uyarıda bulanarak, "Müslümanlar olarak başka toplum ve dinleri taklit manasına gelecek uygulamalardan uzak dururuz" derken içinde bulunduğumuz ortamda neyi kutlayacaksınız. Bin türlü acı içinde neyi unutacağız, neyi unutturacağız' ifadelerini kullandı.
Manşet Gazetesi’nden Tunay Aktaş’ın haberine göre yeni yıl için kutlama hazırlıklarına ve milli piyango çekilişine yönelik açıklamalarda bulunan Manisa Müftüsü Sinan Cihan, "31 Aralık - 1 Ocak gecesi bizim için ne ifade ediyor. Kullandığımız miladi takvimin 1 yılı bitimi yeni bir yılın başlangıcını ifade ediyor. Bunun ötesinde bizim kültürümüz açısından, dinimiz açısından, teamüllerimiz, örfümüz açısından bizi hiçbir şekilde ilgilendirmiyor. Bu tamamen farklı kültürlerin farklı anlayışların bir dönemi. Dolayısıyla biz Müslüman olarak bu tür başkalarını taklit manasına gelebilecek, onların kültürlerini benimseme manasına gelebilecek uygulamalardan uzak dururuz. Bir de şu var. İçinde bulunduğumuz şartlarda her gün bin türlü canımızın yandığı, yüreğimizin sızladığı bir dönemde biz hangi anlayışla kutlama yapacağız, eğlenin içerisinde olacağız. Neyi unutacağız, neyi unutturacağız. Bunu iyi anlamak lazım. Yeni yılın başlangıcı olması ötesinde bu günler bizim için bir şey ifade etmiyor. Başka toplumlar, başka dini mensuplar bu günlerde kutlama yapabilirler. Biz hangi
gerekçeyle onlara benzeyeceğiz. Müslüman Türk milleti olarak başka bir toplumu taklit etme bizim için ciddi manada sakıncalar taşımakta" dedi.
İSMİ NE OLURSA OLSUN YASAK
Milli piyangodan kesinlikle uzak durulması gerektiğini de belirten Müftü Cihan, "Şans oyunları dediğimiz oyunlarda 2 özellik vardır. Kazanan sevinir, kaybeden üzülür. Bu yapı hangi isimle isimlendirilsin yasaktır. Müslüman olarak bu yasaklardan uzak durmalıyız. Peygamber efendimizin çok güzel bir uyarısı var. Efendimize hangi kazanç en temiz ve en helal yolla elde edilir diye bir soru sorulur. Efendimizde şunu söylüyor; Kişinin el emeğiyle ve kimseyi aldatmaksızın yaptığı ticaret yoluyla elde ettiği kazançtır. Yani kendi kazandığın, miras ve yapılan bağış hariç diğer yollar kapalıdır.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim