Yakınlarını bayram öncesi mezarlarında ziyaret edip dualar eden Manisalılar, her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram da mezarlıkları mersin dalları ve çiçeklerle süslediler.
Manisa’daki mezarlıklar, arife gününde en yoğun günlerinden birini yaşadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlıklara akın eden vatandaşlar, yakınlarının kabrini ziyaret etti. Kimi vatandaşlar yakınlarının kabrinin bakımını yaparken, kimi vatandaşlar ise ellerinde getirdikleri su bidonları ile kabirleri suladı. Zaman zaman gözyaşlarını tutamayan vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim okumayı da ihmal etmeyerek, yakınlarının kabri başında dualar etti.
Mersin otu satışlarına yoğun ilgi
Ayrıca, mezarlıkların girişinde mersin otu ve çiçek satarak geçimlerini sağlayan satıcıların oldukça memnun olduğu görüldü. Uzun yıllardan bu yana bayramlarda mezarlıklar önünde mersin dalı ve çiçek satarak geçimini sağlayan Mehmet Göktaş, satışların yoğunluğundan memnun olduğunu söyledi. Göktaş, ziyaretçilerin en çok çabuk kurumayan mersin otu ve karanfil aldığını söyledi. Göktaş ayrıca ziyaretçilerin pazarlık yapmasından da şikayetçi. Bayramın 3 gün olduğunu hatırlatan Göktaş, ziyaretçilerden pazarlık yapmamasını istedi.
Kaynak: iha