İşte Meteoroloji’nin toz taşınımı uyarısı: Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde azalama, yer yer hafif çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
hava-durumu-22-mart
HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR…
Özellikle yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklıklarında ciddi bir düşüş hissedilecek. Hafta sonuna kadar devam edecek düşüşle birlikte cumartesi günü Trakya’nın batı kesimlerinde karla karışık yağmur görülme ihtimali bulunuyor. İl il hava durumu için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz;

DÖRT BÖLGE İÇİN FIRTINA UYARISI
Meteoroloji’nin bölgelerimiz için yayınladığı fırtına uyarıları şu şekilde;
Batı Karadeniz’in doğusunda rüzgarın; bugün akşam saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğulu yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü (23.03.2018) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Marmara’da rüzgarın; bugün sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğulu yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Kuzey Ege’nin kuzeyinde rüzgarın; bugün sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğulu yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, açıklarında yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü (23.03.2018) günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Güney Ege’de güney ve güneydoğulu yönlerden esen rüzgarın; bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli fırtınanın; yarın (Perşembe) akşam saatlerinden sonra kuzeyinde, Cuma günü (23.03.2018) sabah saatlerinde güneyinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kaynak: sozcu.com.tr

Editör: TE Bilişim