Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından il genelindeki hummalı çalışmalar ara vermeksizin devam ediyor.

MASKİ ekipleri Selendi’nin Eski Cami Mahallesinde dere taşkınlarına karşın menfez inşa ederken, Kula’nın Sarnıç Mahallesi’nin içme suyu ve kanalizasyon hattı yenilemesi için proje kontrol çalışmalarını gerçekleştirdi. Ekipler ayrıca Kula ilçesinde de 5 adet daha içme suyu arıtma tesisi inşa ederek vatandaşın daha kaliteli içme suyuna ulaşmasını sağlayacak.

Selendi’de menfez çalışması tamamlandı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Selendi’nin Eski Cami Mahallesi’nde gerçekleştirdiği menfez çalışmasıyla yol geçişini rahatlatarak taşkın riskine karşı önlem aldı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından sorunlu bölgeye yerleştirilen 8 adet prefabrik kutu menfez sayesinde, yol geçişi ve suyun menfez içerisinden kontrollü şekilde akması sağlandı.

Eski Cami Mahalle Muhtarı Hikmet Erol,“Mahallemizde yapılan çalışma çok faydalı oldu. Kuvvetli yağış olduğunda vatandaşımızın evini su basıyordu. Eve geçiş de kendi imkanlarıyla yaptıkları tahta köprü benzeri bir şey üzerinden sağlanıyordu. Şimdi çok güzel oldu. MASKİ’nin çalışmalarından her zaman memnunuz. Mahalle olarak bir eksiğimiz, ihtiyacımız olduğunda hemen gideriyorlar. Yapılan hizmetler için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

MASKİ’nin altyapı projeleriyle sorunlar çözüme kavuşuyor

İl genelindeki altyapı ihtiyaçlarına cevap veren MASKİ Genel Müdürlüğü, Kula’nın Sarnıç Mahallesi’nin içme suyu ve kanalizasyon hattı yenilemesi için proje kontrol çalışmalarını gerçekleştirdi. Mahallenin 5 kilometrelik kanalizasyon hattı ile 6 kilometrelik içme suyu şebeke yenilemesini kapsayan projenin kontrol çalışmaları tamamlandı. Projeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevli mühendisler tarafından sahada yürütülen proje kontrol çalışmaları sonrasında projede gerekli düzenlemeler yapılarak, son şekli verilecek. Projenin onaylanmasının ardından, ilgili daireye sevk edilerek yapım ihalesine çıkılacak ve inşaat çalışmalarına başlanacak.

Sarnıç Mahalle Muhtarı Osman Deniz, “Mahallemizin bir kısmında altyapımız hiç yok. Olanlar da yıllar önce kendi imkanlarımızla döşediğimiz hatlar. Tamamen sağlıklı bir altyapı için şuan projemiz bitmek üzere. Ekiplerle birlikte mahallemizde güzel bir çalışma yaptık. MASKİ’nin diğer hizmetlerinden de memnunuz. Herhangi bir sıkıntımız yok. 185’i ya da ilçemizdeki müdürlerimizi aradığımızda sıkıntılarımız gideriliyor. Sağolsunlar gereken hürmeti de gösteriyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak, “Gerek ekiplerimiz tarafından yapılan saha incelemeleri, gerekse de vatandaşlarımızdan gelen talepler üzerine sürekli olarak, ilimizin 17 ilçesindeki altyapı ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştiriyoruz. Projelerimizin hayata geçirilmesi ile birlikte, ilçe ve mahallelerimizde yıllardır çözülemeyen altyapı sorunlarını çözüme kavuşturuyoruz. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve düzenli bir çevrede yaşayabilmeleri için ilimiz genelinde yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Kula’ya 5 adet yeni içme suyu arıtma tesisi

MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşlara ulaşan içme suyunun kalitesini daha da arttırmak amacıyla Kula ilçesinde 5 adet daha içme suyu arıtma tesisi inşa ediyor. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde Balıbey, Başıbüyük, Tatlıçeşme, Hacıtufan ve Bebekli mahallelerinde inşa edilen yeni tesisler tamamlanarak devreye alındığında, Kulalı vatandaşlara ulaştırılan suyun kalitesi yükseltilerek daha güvenli içme suyu tüketmeleri sağlanacak. Balıbey Mahallesi’ne kazandırılacak olan yeni tesisten, Şeritli ve Körez mahalleleri de faydalanacak.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, en öncelikli ve önemli vazifemiz Manisa’nın dört bir köşesindeki vatandaşlarımıza sağlıklı ve kaliteli içme suyu temin etmektir. Bizler de bu amaçla ilgili birimlerimiz ile birlikte yoğun bir tempo içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimiz genelinde inşa ederek hizmete kazandırdığımız içme suyu arıtma tesislerimizle de sondajlar yoluyla elde ettiğimiz yeraltı sularının daha kaliteli hale getirilmesini sağlıyoruz. Tüm çabamız, 17 ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımızın musluklarından akan suları gönül rahatlığıyla tüketebilmeleri içindir” dedi.
Kaynak: iha