Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından il genelinde vatandaşların daha sağlıklı içme suyu kullanmalarını sağlamak için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor.

MASKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler Soma’nın Akçaavlu Mahallesindeki içme suyu terfi hattında yenileme çalışmaları devam ederken Alaşehir’in İsmetiye Mahallesinde de mahalleye su sağlayan sondajdaki su seviyesinin azalması üzerine yeni sondaj çalışması gerçekleştirdi.

Akçaavlu’nun terfi hattı yenileniyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma’nın Akçaavlu Mahallesi’ndeki terfi hattını yenileyerek vatandaşlara kesintisiz içme suyu ulaştırmak için çalışmalara başladı.

MASKİ, Soma ilçesine bağlı Akçaavlu Mahallesi’nde şahıs arazilerinden geçen bir buçuk kilometrelik eski ve yıpranmış hattı güzergah değişikliği yaparak yeniliyor. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışma tamamlandığında, mahalleye sorunsuz ve sağlıklı su temin edilecek.

Akçaavlu Mahalle Muhtarı Osman Nuri Özen, “Mahallemizin terfi hattı şahıs arazilerinden geçiyordu ve bu durum sıkıntı yaratıyordu. Aynı zamanda hattımız çok eski olmasından dolayı yıpranmış durumdaydı. Bu yüzden MASKİ’den hattın yenilenmesi talebinde bulunduk. Şuan çalışmalar güzel şekilde ilerliyor. Bittiğinde daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşmuş olacağız” diye konuştu.

İsmetiye’de sondaj çalışmaları tamamlandı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir’in İsmetiye Mahallesi’ndeki sondajın su seviyesinin azalması üzerine yeni sondaj çalışması gerçekleştirdi.

MASKİ’nin Alaşehir ilçesine bağlı İsmetiye Mahallesi’nde yürüttüğü sondaj çalışmalarında da sona gelindi. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde açılan 125 metre derinliğindeki kuyudan saniyede 4 buçuk litre verimine sahip içme suyu elde edildi. Suyun nitelik analizi için ilgili dairede görevli mühendislerce alınan numuneler İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı’na teslim edildi. Analiz sonuçları neticesinde suyun mahallenin içme suyu deposuna bağlantısı gerçekleştirilecek.

Mahalle sakinlerinden Aydın Demirtaş , “İsmetiye halkı olarak MASKİ’den çok memnunuz. Yeni sondajımızdan gelen suyumuz çok güzel. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Tüm başkanlarımıza ve yetkililere teşekkürler” derken, İsmetiye Mahalle Muhtarı Selim Şahin Yaman da mutluluklarını şöyle dile getirdi: “İçme suyu konusunda sıkıntımız vardı. MASKİ Genel Müdürlüğümüz sağolsun bu sıkıntımızı yeni bir sondaj kuyusu açarak giderdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Alaşehir Belediye Başkanımıza ve MASKİ’ye şahsım ve mahallem adına teşekkürlerimi sunarım.”
Kaynak: iha