AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yayınladıkları 15 Temmuz mesajında darbeye sert bir şekilde karşı çıktıklarını bildirerek demokrasinin öneminden bahsetti.

Baybatur, "15 Temmuz milletimizin ikinci Kurtuluş Savaşı’dır"
Yayınladığı "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajında 15 Temmuz'un darbeler tarihini ters yüz eden önemli bir tarih olduğunu vurgulayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış, büyük çoğunluğu asker elbisesi taşıyan hain FETÖ'cü teröristlerce 15 Temmuz'da gerçekleştirilen alçak darbe girişimi karşısında; milletin cesareti, dirayeti, kararlı ve dik duruşuyla istiklaline ve istikbaline pranga vurdurmayacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğini vurguladı. 15 Temmuz silahlı darbe girişiminin bozguna uğradığının altını çizen Murat Baybatur, "Günlerce sokakları, meydanları boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusundaki kararlılığını ortaya koyup, ‘Gün iradeye sahip çıkma günüdür’ diyerek meydanları darbecilere teslim etmemiştir. Türkiye, 79 milyon insanıyla o gece gösterdiği güçlü duruşuyla felaketi yeni bir dirilişe, yeni bir başlangıca çevirmeyi başarmıştır. Milletlerin tarihlerinde önemli dönüm noktaları vardır. Bizim tarihimizde nasıl 1071 dönüm noktasıysa, 1299 dönüm noktasıysa, 1453 dönüm noktasıysa, 1923 dönüm noktasıysa, inanıyorum ki; 15 Temmuz 2016 tarihi de bir dönüm noktasıdır" dedi.

Özel: “15 Temmuz ülkenin demokrasi, özgürlük mücadelesinin tarihidir”
15 Temmuz, "7’den 70’e tüm yurttaşları, tüm partileri ile birlikte darbeye ve darbecilere karşı birlikte direndiği, kenetlendiği ve darbecileri yendiği, demokrasiyi taçlandırdığı gün" olarak niteleyen Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanvekilli ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "15 Temmuz’un yıldönümünde, bizler Ankara’dan İstanbul’a “adalet” için yürüyen, milyonlarla İstanbul Maltepe Meydanında “adalet” diye haykıran herkes adına bir kez daha yineliyoruz: Bu ülkeye ne pahasına olursa olsun adalet getireceğiz. Çünkü biliyoruz ki bir gün herkese adalet lazım olacak. Bir gün herkese hukuk lazım olacak. İşte o gün Cumhuriyet Halk Partisi yine adaletin, yine hukukun yanında olacak. Güçlünün değil, haklının yanında durmaya devam edecek Bu ülke darbelerden çok çekti. 15 Temmuz’da yüzlerce insanımızı kaybettik. Bir o kadar insanımız gazi oldu. O gün nerede duruyorsak, bugün de aynı noktadayız. Biz; darbeden büyük zarar gören bir parti olarak en başından beri parlamenter sistemin arkasında durduk, bugün de aynı şeyi savunuyoruz. Bilinmelidir ki 15 Temmuz darbe girişimi bir siyasi partinin tek başına püskürttüğü, tek başına karşı durduğu bir kahramanlık hikayesi değil, bu ülkenin demokrasi, özgürlük mücadelesinin tarihidir" dedi.

MHP’li Akçay: “15 Temmuz destanı ihanetin karşısına dikilen milli vicdandır”
15 Temmuz’un 1919 sonrasında emperyalist uşakların yeniden giriştiği bir isyan ve istila girişimi olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “15 Temmuz girişimi yıllarca sinsice devletin bütün kurumlarına yerleşen ve yerleştirilen, devletin bütün organlarını yok etmeye çalışan sinsi ve hain bir örgütün kalkışma hareketidir. Bu hain kalkışma, asırlardır süren saldırı ve habis senaryoların en vahşi, en acımasız türüdür.” dedi. Açıklamasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin 23 Nisan 1920’de ilan ettiğimiz ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetle taçlandırdığımız milli iradeyi boğma ve yok etme girişimi olduğunu söyleyen MHP’li Akçay “Meşum 15 Temmuz gecesi Türk Milleti meydanlarda hain işgal girişimine karşı durmuş,  Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışan tek dişi kalmış canavarlara canıyla ve kanıyla dik durmuştur. Milletimizi ve devletimizi hiçbir ihanet şebekesinin diz çöktüremeyeceğini dosta düşmana göstermiştir. Kadim ve necip Türk milletinin büyüklüğü yedi düvele bir kez daha o gece ilan edilmiştir.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim