Manisa’da faaliyet gösteren 109 sivil toplum kuruluşu 16 Nisan’da yapılacak referandum için kurulan ’evet’ platformunda bir araya geldi.

Manisa’da 109 sivil toplum kuruluşu ’Evet Platformu’ kurdu. 109 sivil toplum kuruluşu ’evet’ platformu çatısı altında 16 Nisan’da yapılacak referandum için vatandaşları bilgilendirme çalışmaları yürütecek. 109 sivil toplum kuruluşu temsilcisi Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması gerçekleştirildi. Evet Platformu adına basın açıklamasını gerçekleştiren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, Türkiye’nin yeni bir yol ayrımına geldiğini belirterek, "Ya eski alışkanlıklarımıza teslim olacağız. Ya da yeniden bir yapılanmayla enginlere sığmayıp taşacak ruhla ezelden beridir hür yaşamış ve Allah’tan başka Hak tanımamış bu millet, yeniden özgür, vesayetsiz bir yönetim şekline geçecek. Zamanın ruhu diye bir şey vardır. Tarih tekerrürden ibarettir sözü bir kandırmacadır. Tarih tekerrür etmez. Hatalar tekerrürden ibarettir" dedi.

"Tek başlı istikrar yönetimine ’evet’ diyoruz"

Türkiye’nin artık dünyada özenilen bir ülke olduğunu sözlerine ekleyen Taydaş, "Türkiye artık bir çok ülkenin ve Avrupa’nın özendiği bir ülke. Bir zamanlar bin yıl öncesinden başlayarak bugüne kadar gelen kadim Türk devletlerinin bu dünyaya bir ümit olan, son karakol olan Anadolu coğrafyasından etrafına yaptığı o kadim ve adaletli ruh bugün yine var. Yeni bir fırsat var. Çünkü Avrupalı ve Batılı diye tarif edilen devletlerin 100 yıl öncesinden dünyaya yapmış olduğu o ayrılıkçı, zalim tekliflerin kullanım süresi doldu. Artık yeni bir teklif zamanı. Bu kadim teklifi dünyaya biz yapacağız. Kardeşlik adına, milletler birliği adına, topyekun kalkınma adına olacak olan bu teklife ’evet’ demenin vaktidir. Bu kadim topraklara, Anadolu’ya girdiğimiz 1071’den beri ve öncesindeki bin 500 yıllık tarihimizden beri tek başlı bir yönetimle dünyaya hakim olan ve adaletin timsali olan devlet yapılanmasının ardından çift başlı ve istikrarsızlığın hakim olduğu iktidarlarda milletin ve devletin ne hale geldiğini hep beraber gördük. Son 100 yılda darbelerle, muhtıralarla bu ülkeyi her seferinde onlarca yıl geri götüren istikrarsızlığı görmemek mümkün değildir. Tek adam yönetimi demiyoruz. Tek başlı istikrar yönetimine ’evet’ diyoruz" diye konuştu.

"Anayasayı saygın bir hale getirmek için ’evet’"

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e Anayasa kitapçığını fırlatmasını hatırlatan Taydaş, "Anayasayı devletin başbakanına fırlatılacak bir şekilden ve halden çıkarıp, daha ağır ve saygı duyulur bir şekle sokmak için ’evet’ diyoruz. Anayasayı yöneticiler arasında fırlatılacak bir meta haline getirecek ve bunun faturasını millete ödetecek idarecilere tekrar geçit vermemek için ’evet’ diyoruz" dedi.

"Bizim için kötü düşünenleri Allah yok etsin"

Platformda yer alan Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ise konsey üyelerinin oy vermede serbest olduğunu ancak sağduyulu olduklarını belirterek, "Türk Kadınlar Konseyi üyelerim, herkes serbesttir. Kim nereye isterse oyunu verir. Ama biliyorum ki hepsi sağduyulu, vatanına milletine bağlı olan ve ben de devletime ve milletime güveniyorum. Ben çok gezdiğim için Türkiye’nin nasıl kalkındığını görüyorum. Onun için gurur duyuyorum. Bizim için kötü düşünenleri Allah yok etsin" diye konuştu.

Platform adına konuşmaların yapılmasının ardından üyeler "İstikrar ve huzur için Evet" yazılı pankart açtı. Platformda bazı üyelerin yan yana gelerek Bozkurt ve Rabia işareti yapması ise dikkat çekti.
Kaynak: iha