Manisa’da AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından, geçtiğimiz hafta İstanbul Beşiktaş’ta bugün de Kayseri’de yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle "Devletimin Yanındayım Terörün Karşısındayım" yürüyüşü düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüşe AK Parti Manisa MKYK Üyesi ve Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, ilçe belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. Ellerine Türk bayrağı alan protokol ve vatandaşlar, burada açılan dev Türk bayrağı ile tekbirler getirerek yürüyüşe başladı. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen vatandaşlar "Kürt Türk kardeştir", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar süren yürüyüşün sonunda sala okundu.

"Ancak etek giyerek kaçarlar"

Yürüyüşün sonunda konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Ülkemiz, cumhuriyet tarihi boyunca belki böylesi saldırılar altında belki de hiç bir zaman olmamıştı. Gezi Parkı’nda yapmak istediler, beceremediler. 17-25 Aralık’’ta yapmak istediler, beceremediler. Doğu ve Güneydoğu’da hendek kazarak uğraştılar ama o hendeğin içinde gömüldüler. Bu yetmedi 15 Temmuz’da 250’ye yakın şehit vererek ne yazık ki alçakça ve haince saldırılarda bulundular. Yetmedi Doğu ve Güneydoğu’da askerimize ve polisimize, koruyucumuza ve sivil vatandaşlarımıza haince ve kalleşçe, kahpece saldırdılar. Şimdi de yetmedi geçen İstanbul’da bugün sabah Kayseri’de olduğu gibi çarşı iznine çıkan Mehmetçiklerimize kahpece, yüzsüzce canlı bombalı arabayla infilak ettirerek ne yazık ki 13 tane canımızı bugün yine şehit verdik. Bunlarda yürek yok. Bunlar erkek diye gezen eteklilerden farkı yok. Göğüs göğse, adam gibi mücadele edecek yürek de yok bunlarda. Bunlar Mehmetçiğimizin karşısında, polisimizin karşısında, milletimizin karşısında ancak etek giyerek kaçarlar. Böyle kahpece saldırırlar" dedi.
Terör örgütlerine gözdağı veren Baybatur, "FETÖ’cülerle ittifak ederek saldırın, DEAŞ’la saldırın, IŞİD’le saldırın, PKK’yla, PYD’yle, FETÖ’yle, DHKP-C’yle saldırın ama bu millet Çanakkale ruhuyla, Kurtuluş Savaşı ruhuyla, 15 Temmuz’da bu meydanlarda, bu bulunduğumuz meydanlardaki ruhla Allah’ın izniyle hepsinin üstesinden geleceğiz. Hepsinin hain tuzakları var ama en hayırlı tuzak kuran Allah’tır. Bu kurdukları tuzakları başlarına geçireceğiz. Hendeklere, mağaralara, inlerine gömeceğiz. Bu asil bayrağı yere indirtmeyeceğiz. Ezanları susturmayacağız. Bu vatanı parçalatmayacağız" diye konuştu.

"Anadolu bizim son kalemiz"

Baybatur’un ardından konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise, "Bu vatanı asla ve asla çapulculara, düşmanlarımıza, bu vatanda gözü olanlara bırakmayacağız. Bu memleket, bu ülke ne zaman ayakları üzerinde dursa, ne zaman dünya ile yarışmaya kalksak geçmişte hep tökezlettiler. Allah’a şükür 15 yıldır memleketimiz çok iyi bir mesafe aldı. Bölgemizde sözü geçen, gücü olan bir bölgesel güç, süper güç olarak dünya sahnesinde yerimizi aldık. Ama yine geçmişte olduğu gibi birileri Türkiye’nin önünü kesmek istediler. İşte çevremiz ateş çemberi. Suriye’deki, Irak’taki bölgemizdeki ülkelerdeki kardeşlerimizin çektiği acıları görüyoruz. Bu vatan toprakları yüz yıldır, Balkanlar’dan, Orta Doğudan, Kafkasya’dan göçüp gelen insanlar, bu memlekette toplandı. Anadolu coğrafyası bizim son kalemiz. Son sığınağımız, bu kaleyi dünya gelse asla teslim etmeyeceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından binlerce vatandaş el açıp yapılan dualara ’amin’ dedi. Yürüyüş, duaların ardından son buldu.
Kaynak: iha