Manisa TSO ev sahipliğinde bir araya gelen odalar, sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ortak basın açıklaması yaptı. Manisa TSO Toplantı Salonu'nda yapılan ortak basın açıklamasına; Odanın Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Memur Sendikaları Konfederasyonu Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Hak-İş Manisa Temsilcisi Turan Karafil, Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu ve Manisa TSO Meclis Başkanı Hayati Dulman katıldı.

Basın açıklamasını yapan Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, "15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fethullahçı Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Allah'a şükürler olsun milletimiz cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. 15 Temmuz'da Türkiye, en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik" diye konuştu.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özkasap ise, söz alarak kısa bir konuşma yaptı. Birliktelik vurgusu yapan Özkasap, "Buradan yurt dışındaki dostlarımıza da sesleniyoruz. FETÖ ile mücadelede dost ve müttefik devletlerin de desteklerini bekliyoruz. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz. Türkiye'nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim