AK Parti  Manisa  Milletvekili  Selçuk Özdağ,  AK Parti  Manisa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın açıklaması ile Temmuz ayında yapılan ölçümlerde kentteki bazı mahallelerin içme sularının sağlığa uygun olmadığının ortaya çıktığını öne sürdü. İl Başkanı Berk  Mersinli ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Özdağ, sağlığa uygun olmayan içme sularının olduğu mahalleleri açıklamadı.  Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bu suların kalitesini düzeltmeleri için 60 gün süre veren Özdağ, "Önemli bir konu Manisalıların sağlığını tehdit ediyor. İlçelerin isimlerini vermeyeceğim, ama 17 ilçenin 11'inde 50'nin üzerindeki mahallesinde içme sularında çok ciddi sorunlar tespit edildi. Gerek  Manisa'da yapılan tahliller neticesinde, gerekse  İzmir'deki laboratuar tahlillerinde bu sularda mikropların bulunduğu, aynı zamanda bu suların çok hızlı şekilde otomatik olarak klorlanması gerektiği, sağlığımız için yaşa bağlı olarak zarar teşkil ettiği tespit edilmiş durumdadır. Ben buradan  Cengiz Ergün'e sesleniyorum.  Manisa'daki bu 11 ilçedeki 60'a yakın mahalledeki insanların sağlığından sorumlusunuz. Bu sorunlar size bildirildi. Bu mahallelerdeki su depoları çok hızlı olarak klorlanması gerektiği söylendi, hala yapmadınız. Bunlar için biz  AK Parti olarak size diyoruz ki 60 gününüz var. 60 gün içinde su depolarını klorlayın. Paslanan merdivenleri kaldırın. Orada çok ciddi ağır metaller tespit edildi. Bununla ilgili çalışmalar yapın. İnsanların sağlığı her şeyin önündedir. Bugünden tezi yok, 60'a yakın köyün sularını sağlıklı hale getirmek sizin boynunuzu borcudur. Aksi halde biz bu mahallelerin isimleri açıklayacağız. O zaman bu halk bu suları içmeyecek. 15 günde, 1 ayda tamamlayın, görevinizi yapın" diye konuştu.

"SADECE SALGIN DEĞİL, ÖLÜM SEBEBİ"

Suyun uygunsuzluğunun bazı ilçelerde yüzde 50'yi bulduğunu savunan Özdağ, bu sonuçların temmuz ayına ait sonuçlar olduğunu belirterek, "Bir ilçemizde suyun uygunsuzluğu yüzde 20, diğer bir ilçemizde suyun uygunsuzluğu yüzde 50. Bir yandan mikroplar, diğer yandan ağır metaller var. Laboratuarlarda her ay  Manisa'nın suyunun ölçümleri yapılıyor. Gerekli yerlere bildiriyorlar. Bu basın açıklamasını savcılık suç duyurusu olarak kabul edebilir. Çünkü insanların sağlığı ile oynanıyor. Sadece salgın sebebi değil, ölüm sebebi bile var. Hastalıklara neden olacak kadar önemli. Yaşa, metabolizma ile alakalı ölümlere sebebiyet olabilecek kadar önemli bir konudur" dedi.

MASKİ'DEN YANIT

Selçuk Özdağ'ın iddiaları  Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı  Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü  Yaşar Coşkun'a soruldu. Siyasilerin açıklamaları üzerine cevap vermenin doğru olmadığını kaydeden Coşkun, kendilerine böyle bir bilgi ulaşmadığını ifade etti. Coşkun, "İçme suları bizim tarafımızdan belirli periyotlarda numuneleri alınıp halk sağlığı laboratuarlarında inceleniyor. O bulguları nereden elde ettiyse bize verirse biz de gereğini yaparız. Kamu görevlisi olarak siyasi birine cevap vermem uygun olmaz. Bize böyle bilgiler ulaşmadı, o bilgiler bizde yok. Ama ulaştırırsa gerekeni yaparız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim