Manisa Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) yönetim kurulu üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen fener alayında vatandaşlara 5 bin adet Türk bayrağı dağıttı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da coşkuyla kutlandı. Manisa Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında gün boyu süren kutlamalar, akşam fener alayı ile vatandaşların Cumhuriyet Meydanı’nda buluşmasıyla son buldu. Binlerce vatandaşın katılım gösterdiği fener alayında meşaleler yakıldı. Bu kapsamda MAGİAD üyeleri de 5 bin adet Türk bayrağı dağıttı. Ellerine Türk bayraklarını alan vatandaşlar, Sultan Camii önünde başlayan fener alayına katılarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar mehter eşliğinde yürüdü.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa protokolünün katılım gösterdiği fener alayına, MAGİAD üyeleri, eşleri ve çocukları ile birlikte katılım gösterdi.

MAGİAD Başkanı Ömer Geriter, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemini vurgulayarak vatandaşlara 5 bin adet Türk bayrağı dağıttıklarını söyledi.

Başkan Ömer Geriter yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Mutlak hakimiyet ve veraset sistemini ortadan kaldıran, babadan oğula dededen toruna değil, halkın hür iradesi ile kendi kendini yönetmesi anlamına gelen Cumhuriyetimizin 94. yaşını coşkuyla kutluyoruz. Bizler Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileriyiz. Yüce önderimiz Atatürk’ün dediği gibi bizlerin naçiz bedenleri bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Çocuklarımız ile bu etkinliğe katılmamızın sebebi onlara Cumhuriyet ruhunu erken yaşlarda aşılamak ve bu bayrağı bizlerden sonra onların gururla taşımasını sağlamaktır. Bizler Atatürk çocukları olarak Cumhuriyeti çok seviyoruz. Yaşasın Cumhuriyet. Bugün Manisalı genç iş adamları olarak fener alayına katılım gösterdik. Hemşehrilerimize 5 bin adet Türk bayrağı dağıttık. Manisa için yapılan her işin yanındayız. Olmaya da devam edeceğiz."
Kaynak: iha