Kredi Yurtlar Kurumuna (YKY) ait öğrenci yurtlarında dinsel baskı artarak sürüyor. Bunun son örneği Manisa'nın merkez Yunus Emre ilçesindeki KYK kız öğrenci yurdunda yaşandı. Olayı CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer gündeme getirdi. 
CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Biçer, Gençlik ve Spor Bakanlığının Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarında kalan öğrencilere imzalatılan ve yurtlardaki panolara duyuru olarak asılan “Yurtlarda Barınan Öğrencilerin Uymak Zorunda Oldukları Kurallar”ı ve Manisa KYK kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin ve velilerin “Öğrencilerin zorla namaza kaldırıldığına ve camilere götürüldüğüne” yönelik şikayetlerini Bakan Akif Çağatay Kılıç'a sordu. 

"BAKANLIĞIN UYGUNSUZ KIYAFET ANLAYIŞI NEDİR?"
Biçer, “Yurtlarda Barınan Öğrencilerin Uymak Zorunda Oldukları Kurallar'a ilişkin düzenlenmiş belgenin 1. maddesinde yer alan 'Uygunsuz kıyafetlerle dolaşmamak' ifadesi ne anlama gelmektedir? 'Uygunsuz kıyafet' tanımı nedir? Bir kız öğrenci için uygunsuz olabilecek kıyafet şekli nasıldır? Bu kurallar kim tarafından yazılıyor anlamak, anlamlandırmak mümkün değil” diyerek tepkisini belirtti.


Biçer, “Yurtlarda Barınan Öğrencilerin Uymak Zorunda Oldukları Kurallar'a ilişkin düzenlenmiş belgenin 20. maddesinde de 'Yurdun içinde genel ahlaka aykırı hareketlerde bulunmamak' şeklinde bir ifade de yer alıyor. Bu ifadeye göre bir kız öğrenci hangi hareketleri yaparsa genel ahlaka aykırı davranmış olur? Genel ahlak nedir? Genel ahlak şartları neye göre belirlenmiştir? Bunları açıklasınlar!” ifadeleri ile kızgınlığını dile getirdi.

"ÖĞRENCİLER BASKI ALTINDA SABAH NAMAZINA KALDIRILIYOR MU?
soL'un konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Dr. Tur Yıldız Biçer, "Manisa'nın merkez Yunus Emre ilçesindeki KYK kız öğrenci yurdunda barınan öğrencilerden ve velilerinden şikayetler aldık. Öğrencilerin sabah namazı için uynadırıldığı ve toplu halde camiye götürüldüğüne dair şikayetler geldi. Ben de konunun araştırılması için Bakan Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdim. Hiç kimsenin, herhangi birinin inanç ve ibadet etme özgürlüğüne müdahale hakkı yoktur. Her birey kendi inancını istediği gibi yaşayabilmeli. Baskılarla dayatılan inançların kimseye fayda getirmediğini görüyoruz” dedi.

YURT YÖNETİMİ TOPLU NAMAZIN HABER KUPÜRLERİNİ PANOYA ASMIŞ!

Söz konusu KYK yurduna bir gazetede yayınlanan ve kız öğrencilerin toplu halde Sultan camisine götürüldüğüne ilişkin haberin kupürlerinin asıldığını söyleyen Biçer, "Gazete kupürleri yurdun panolarına asılmış. Psikolojik bir baskı ortamı yaratılmaya çalışılıyor adeta. Öğrencilerin istekleri dışında sabah namazına kaldırılması, kız öğrencilerin tesettüre girmeye zorlanması Kredi ve Yurtlar Kurumunun görev, yetki ve sorumlulukları dahilinde mi? İstek dahilinde yapılan hiçbir ibadete, inanca kimsenin müdahale etme hakkı yoktur. Ama bizler baskının her şekline karşıyız! Baskıları doğru bulmuyoruz" diye konuştu. 


 
Editör: TE Bilişim