Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kula’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı dolayısıyla yüzlerce vatandaşın katılımı ile Kula’nın Kurtuluşu ve Şehitleri Anma Günü düzenlendi. Kula Şehit Ömer Halisdemir ve Yunus Emre Kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk koyma, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikler, Kula’nın Kurtuluşu ve Şehitleri Anma günü yürüyüşü ile devam etti. Vatandaşların yoğun katılımı ile Hisarkapı mevkiinden başlayan Kurtuluş Yürüyüşü’ne Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Garnizon İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Aybars Hayta, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Yıldırım, Kula İlçe Milli eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Ak Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, Cumhuriyet Halk Partisi Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok, Jeopark Kula Belediyespor Kulüp Başkanı Vedat Yılmaz ve Jeopark Kula Belediyespor takımı, Manisa Büyükşehir ve Kula Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, gaziler, yarenler, Kula Belediyesi Spor Okulları ve vatandaşlar katıldı. Protokol üyeleri Şehit Ömer Halisdemir ve Yunus Emre Kent Meydanı’na kadar yapılan yürüyüş süresince vatandaşları selamladı ve Askerlik Şubesi’nde nöbet tutan askere çiçek vererek hayırlı tezkereler diledi. ‘Kula’nın Kurtuluşu ve Şehitleri Anma Günü’ yürüyüşü Şehit Ömer Halisdemir Yunus Emre Kent Meydanı’nda sona ererek yerini kutlamalara bıraktı. Büyük bir coşkuyla başlayan kurtuluş etkinlikleri Kaymakam Güven, Üsteğmen Hayta ve Başkan Tosun’un ilçe sakinlerinin bayramını kutlaması ile devam etti.

Etkinlikte öğrenciler kurtuluş gününe dair şiirler okudu. Kurtuluş Günü etkinlikleri Kula Belediyesi Halk Oyunları ve Jimnastik Dans Gösterileri, yaren gösterileri ile devam etti. Etkinliğe katılan yüzlerce vatandaş, etkinliklerin sonunda öğrencileri ayakta alkışladı.

Kula’nın 95.yıl dönümü kutlama etkinlikleri, bu akşam düzenlenecek olan pop müziğin kraliçesi Hande Yener konseri ile son bulacak.
Kaynak: iha