Öğrencilerin olmazsa olmazları okul, beslenme çantaları, kalem, silgi ve suluk gibi ürünler hakkında aileleri uyaran Başkan Akyüz, öğrencilerin sağlığı için ucuz ve kalitesiz ürünlerden kaçınılması gerektiğini söyledi. Özellikle renkli ve çocukların hoşuna gidebilecek görselliğe sahip ürünlerden uzak durulması gerektiğini vurgulayan Akyüz, bu ürünlerin kanserojen madde içerdiğini dile getirdi. 
FIRSATÇILARA DİKKAT!
Bazı kişilerin okulların açılmasına kısa bir zaman kala kırtasiye ürünleri sattığını ve bunu fırsata çevirdiklerini kaydeden Akyüz, “Ayda yılda bir bu işi yapan kimseler var. Bu tür iş yerlerinden kırtasiye malzemesi almasınlar. Ucuz etin suyu kara olur. Bu tür yerlerde alınan ürünler çocuklarınızın içini yakabilir. Çocuğumuzu zehirlediğimizi de unutmayalım.  Burada anne babalara çok büyük yük düşüyor” dedi. 

TSE VE CE GARANTİLİ ÜRÜNLER ALIN
Kırtasiye malzemesi alırken TSE ve CE garantili ürünlerin alınması noktasında tavsiyelerde bulunan Akyüz, şöyle dedi: “ Ürünlerin dışına aldanmasınlar. Silgiye varana kadar kanserojen maddelerle yapılıyor. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Ticaret Bakanlığı’nın ve diğer bakanlıkların onayıyla yapılmış malzemelerin alınmasında fayda var.” 
Son olarak Çin’den gelen ürünlere dikkati çeken Akyüz, vatandaşlardan yıl boyunca kırtasiye malzemesi satan esnaftan alışveriş yapmalarını istedi.

Editör: TE Bilişim